6 Feitjes omtrent gezichtsverzorging voor mannen

gezichtsverzorging voor mannen

6 Feitjes omtrent gezichtsverzorging voor mannen

Heb je als man last van een vette huid? Of heb je last van acne? Lees mee en ontdek deze 6 feitjes over gezichtsverzorging en een zachtere huid voor mannen!

gezichtsverzorging voor mannen

Waar de ene man fluitend door het leven gaat met een puntgave huid, daar heb jij misschien last van een vette huid, een droge skin of wellicht zo nu en dan puistjes. Kan natuurlijk gebeuren en je bent echt niet de enige. Maar hoe komt dit nu eigenlijk? Een belangrijke vraag, waarbij het antwoord invloed heeft op de eventuele behandeling ervan. Check hieronder onze 6 feitjes over gezichtsverzorging voor mannen!

Zoals we allemaal op onze eigen manier uniek zijn, zo geldt dit ook voor onze huid. Gelukkig zijn er echter ook overeenkomsten. En dan hebben we het niet over het feit dat je zo blij moet zijn dat je net als andere mannen ook last kunt hebben van huidirritatie, op wat voor manier dan ook, maar wèl dat deze vaak dezelfde oorzaak kennen en op eenzelfde manier te behandelen zijn. We beginnen vandaag echter bij de kern. Welke problemen zijn er en hoe komen ze tot stand?

Gezichtsverzorging voor mannen: 6 feiten

Hieronder vind je zes bekende problemen binnen de huidverzorging. Welke zijn van toepassing voor jou?

1. Vette huid

Veel voorkomend bij mannen is een vette huid. Dit komt in de basis omdat wij een hogere talgproductie hebben, te danken aan de hogere aanmaak testosteron. Poriën vallen hierdoor meer op en de huid is gevoeliger voor onzuiverheden, zoals puistjes. Voor dit laatste probleem kun je kiezen voor een product als. Een glimmende huid zal velen ook niet onbekend zijn. Een vette huid is echter helemaal niet zo rampzalig als je denkt, want het draagt bij aan een jongere huid, die in principe behoorlijk sterker is dan de droge huid.

Weet je niet zo goed wat jouw huidtype is? De kans is groot dat je een normale tot vette huid hebt.

2. Zweten en een droge huid

Nee, zweet houd de huid niet vochtig. Sterker nog, het zweet dat uit de huid komt zorgt er juist voor dat de huid vocht en mineralen verliest. En die heb je nodig voor een gezonde huid. Donkere kringen onder de ogen zijn hieruit voortvloeiend een bekend probleem. De oplossing? Start met het drinken van voldoende water. Vul dit aan met een hydraterende crème die zorgt voor de mineralen en ondersteund bij het waarborgen van een goede vochtbalans tijdens het zweten.

3. Transpiratie-irritatie

Of dit woord of het Scrabble-bord mag worden gelegd durven we niet te zeggen, maar feit is helaas wel dat zweten niet alleen zorgt voor een vochtarme huid, maar ook voor irritatie. Dit komt door een door een natuurlijk door de huid aangemaakt soort gist. In de zomer hebben veel mannen relatie vaker last van puistjes en andere oneffenheden in het gezicht, het voorhoofd en ook de haarlijn. Een reiniger en face wash kunnen hierbij helpen.

4. Van een slappe huid tot rimpels

Als man zijnde beschikken we per definitie over meer collageen, elastine en haarvaatjes dan de dames. Dit betekent meer stevigheid en elasticiteit. Waar vrouwen sneller een ‘oudere huid’ krijgen, daar is onze huid gemiddeld 20% dikker, waardoor we minder snel last hebben van rimpels en een slappe huid!

5. 30-plussers

Het is over het algemeen onoverkomelijk, vanaf ons dertigste zal onze huid meer verschijnselen van veroudering vertonen. Meer lijntjes, meer rimpels en je meer last zal van wallen pittige nachten. Vervelend voor sommigen, maar voor anderen een onderdeel van het leven wat er nu eenmaal bij hoort. Leuk feitje is dat dit proces bij vrouwen al ongeveer vanaf hun 25ste start. Minder leuk feitje is dat dit bij ons later ingezette proces wèl sneller gaat!

6. Irritatie door scheren

Alhoewel het weinig te maken heeft met de ontwikkeling van onze huid door genetische bepaalde zaken, hebben nog voldoende mannen last van hun huid door het scheren. Binnen gezichtsverzorging voor mannen wordt leidt scheren bij zeker 40% tot huidproblemen. We scheren immers met de haartjes ook de bovenste laag huidcellen weg, wat ervoor zorgt dat het zo enorm gevoelig kan worden. Scheerbultjes, branderige huid en sneetjes zijn menigeen niet vreemd.

Om hier vanaf te komen of in ieder geval voor verlichting te zorgen, moet je beter scheren. Dit betekent een goed, scherp en schoon scheermes, voldoende scheerschuim en (koud) water om op te frissen. Nadien extra vitamine C kan ook geen kwaad!

Een zachtere huid voor mannen? Een beetje onderhoud doet wonderen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram