Deze fouten moet je niet maken bij mannelijke haarverzorging

mannelijke haarverzorging fouten

Deze fouten moet je niet maken bij mannelijke haarverzorging

Het haar verzorgen doe je met goede producten en gezonde aandacht. Wat echter niet moet bij mannelijke haarverzorging, is het maken van deze fouten.

mannelijke haarverzorging fouten

Waar uitgebreide uiterlijke verzorging, zoals haarverzorging tot in de puntjes, in het verleden vooral iets voor vrouwen was, daar zijn de mannen al jaren bezig met een inhaalslag. Zo wordt het steeds populairder voor mannen om bijvoorbeeld een pedicure of manicure te nemen, maar blijven uiteraard ook de baard en het haar bij lange na niet achter!

De manier waarop jij als man je haar en baard verzorgt heeft een groot impact op je voorkomen en de eerste indruk die je achterlaat bij iemand. Het is dus vanzelfsprekend een goede zaak om hier aandacht aan te besteden! Om je een handje te helpen, nemen we graag met je door wat je vooral niet moet doen bij verzorging van je baard en haar als man zijnde. Lees je mee?

Veel gemaakte fouten bij mannelijke haarverzorging

Iedereen wil er natuurlijk verzorgd uitzien en lekker ruiken. Een manier om heerlijk te ruiken is door het haar te wassen, echter is het een slecht idee om dit dagelijks te doen. Met elke wasbeurt was je namelijk de natuurlijke vetlaag weg, terwijl deze goed is voor de haren. Het beste is om je haar om de twee of drie dagen te wassen.

Een andere fout die je waarschijnlijk maakt, zonder dat je hier erg in hebt, is de shampoo die je gebruikt. Dit kun je jezelf niet echt kwalijk nemen, want een echte goede mannenshampoo wordt niet zomaar bij elke drogist verkocht. Probeer eens een shampoo van by vilain om je haar te geven wat het nodig heeft.

Wat verder niet goed is voor je haar, is om je haar te heet te föhnen. Van hitte gaan je poriën openstaan, waardoor je haarzakjes sneller loslaten. Dit is de reden dat je tijdens het stylen van je haar misschien wel eens plukjes haar in je handen krijgt. Houd er rekening mee dat dit tijdens te heet douchen ook gebeurt, of in de hete zon. Hitte is een boesdoener in het algemeen. Voor goede producten om je haar te stylen zou je eens Hanz De Fuko kunnen proberen. Met deze producten weet je zeker dat je het beste kiest voor je haar.

Tips om mannenhaar te stylen en verzorgen

Een tip die we je mee kunnen geven voor het stylen van je haar, is om te wachten tot je haar (handdoek)droog is. Doe dit niet met een Föhn, maar een beetje geduld. De meeste producten zijn namelijk niet geschikt om te gebruiken op nat haar en föhnen is funest voor je haar.

Voor het drogen van je haar, kun je beter niet gaan wrijven met een handdoek. De betere keuze zou zijn om je haar droog te deppen en of droogknijpen.

Zorg er ten alle tijde voor dat je de juiste haarproducten gebruikt, die passen bij jouw type haar, dan komt het wat betreft de haarverzorging wel goed!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram