6 Verrassende BBQ tips voor een ultieme grillervaring

bbq tips

6 Verrassende BBQ tips voor een ultieme grillervaring

De beste bbq-sessie thuis houden? Wij hebben een zestal verrassende BBQ tips voor de ultieme grillervaring voor je op een rij gezet!

bbq tips

De zomer loopt langzaam op zijn einde, maar dat betekent niet dat het barbecueseizoen erop zit. Absoluut niet zelfs, want wat ons betreft kun je het hele jaar door de grill buiten aanzetten. Ook in Nederland. Hoe meer je echter barbecuet, hoe leuker het is om op zoek te gaan naar wat afwisseling. Ontdek daarom hieronder zes fraaie bbq tips om jouw barbecue experience wat te pimpen.

De barbecue is natuurlijk niet alleen een manier om heerlijke maaltijden te bereiden , maar is direct een gezellige manier om een sociale gelegenheid te creëren waar vrienden en familie samenkomen om te genieten van goed eten en elkaars gezelschap. Om je barbecue-avonturen naar een hoger niveau te tillen, hebben we enkele verrassende BBQ tips voor je op een rij gezet. Wil jij bekend staan als Grillmeister? Lees dan mee.

1. Gebruik houtsnippers voor extra smaak

Naast houtskool of gas, kun je houtsnippers aan je barbecue toevoegen voor een subtiele rokerige smaak. Week de houtsnippers een uur in water voordat je ze op de hete kolen legt. Experimenteer met verschillende houtsoorten zoals appel, kers of mesquite voor unieke smaaknuances. Weleens gedacht aan whisky-houtsnippers?

2. Marineren is de sleutel tot sappige steaks

Goed bbq vlees bestellen is key, maar om je steaks lekker sappig te houden, mag je ze ze enkele uren of zelfs een nacht van tevoren al marineren. Probeer bijvoorbeeld eens een marinade van olijfolie, knoflook, verse kruiden en citroensap. Deze ingrediënten zullen je vlees malser maken en een heerlijke smaak geven.

3. Maak je eigen kruidenmixen

Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen kruidenmixen. Combineer zout, peper, paprika, knoflookpoeder en andere favoriete kruiden om een unieke smaak te creëren die past bij je bbq vlees. Bewaar je kruidenmixen trouwens in goed af te sluiten bakjes voor toekomstig gebruik.

4. Gebruik groentemandjes voor bijgerechten

Toegegeven, barbecueën is niet alleen voor vleesliefhebbers. Gebruik ook eens groentemandjes om heerlijke gegrilde groenten te bereiden. Snijd groenten zoals paprika, courgette, en champignons in plakjes, besprenkel ze met olijfolie en kruiden, en gril ze direct boven de hete kolen. Het resultaat is een gezond en smakelijke bijgerecht.

5. Probeer een bierblikkip

Een bierblikkip? Jazeker. Dit is een verrassende manier om je kip sappig te houden. Plaats een geopend bierblikje in de holte van een hele kip en zet deze rechtop op de barbecue. Het bier verdampt tijdens het koken en houdt het vlees vochtig terwijl het een lichte biersmaak toevoegt. De Grillmeister-titel is deze zomer voor jou!

6. Voeg fruit toe aan je dessert

Sluit je barbecue-avond af met een zoete verrassing door fruit op de grill te leggen. Ananas, perziken en bananen karamelliseren prachtig op de hete roosters. Serveer ze met een bolletje vanille-ijs en een scheutje honing voor een heerlijk dessert.

Met deze verrassende BBQ tips ben je klaar om je gasten te verwennen met smakelijke gerechten en een onvergetelijke grillervaring. Vrienden zullen je aanbidden als Grillmeister en zullen je vragen wanneer de volgende BBQ-sessie plaatsvindt.  Vergeet overigens niet om veiligheid in acht te nemen, het vuur goed te beheersen en vooral te genieten van het buiten koken. Proost op een legendarische barbecue!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram