Sotheby’s Motorsport veilt “Pikes Peak” Bentley Continental GT

Sotheby’s Motorsport veilt “Pikes Peak” Bentley Continental GT

Sotheby’s Motorsport gaat een zeldzame Bentley Continental GT “Pikes Peak” veilen. De veiling vindt plaats in Florida, Amerika.

Bentley Continental GT "Pikes Peak" - Sotheby's Motorsport veiling

Sotheby’s Motorsport, een nieuw gevormde entiteit tussen RM Sotheby’s en Motorsport Network, heeft aangekondigd dat het binnenkort een Bentley Continental GT W12 Pikes Peak Limited Edition op een veiling in de VS zal aanbieden. Dit voertuig is slechts één van de slechts vijf productievoorbeelden die voor de Noord-Amerikaanse markt zijn gemaakt.

“Het zeer exclusieve lakwerk tilt deze Continental GT naar stratosferische hoogten”, aldus Sotheby’s Motorsport. Men voegde eraan toe: “Bentley heeft slechts vijf Pikes Peak Edition-modellen voor de VS gemaakt om het historische heuvelklimevenement te vieren, en een carrosseriekit van koolstofvezel maakt duidelijk dat dit anders is dan al het andere op de weg.”

De Pikes Peak Continental GT, die voor het eerst werd onthuld in 2020, tijdens het honderdjarig bestaan van het evenement, is een bewijs van Bentley’s toewijding aan zowel luxe als prestaties – met name ter ere van de recordbrekende run van de autofabrikant op het parcours van 19,42 kilometer lang, compleet met 156 bochten en een 1.442 meter klimmen.

Designelementen die te vinden zijn op de limited edition zijn onder meer een unieke Radium-tint van Mulliner-lak, koolstofvezel bodykit-accenten, glanzend zwarte details en exclusieve Pikes Peak-emblemen om het allemaal samen te voegen. De GT staat op 22-inch Mulliner Driving-specificatiewielen in bijpassend glanzend zwart met Acid Green-remklauwen die prominent achter de spaken te zien zijn.

In het interieur is het zeldzame exemplaar voorzien van een verscheidenheid aan lederen meubels van Alcantara en Beluga, een met honingraat gestikt stuurwiel en Pikes Peak-emblemen op de hoofdsteunen, evenals een herdenkingsafbeelding van het parcours op het dashboard aan de passagierszijde in een bijpassend Radium-groen.

Wat de prestaties betreft, wordt het voertuig aangedreven door een beestachtige 12-cilinder benzinemotor, de W12, die ongeveer 627 pk en 900 Nm koppel produceert, waardoor de Pikes Peak GT topsnelheden van 330 km/u en een tijd van 0-100 km/u kan bereiken in ongeveer 3,6 seconden.

Het bieden op de bolide, met een vanafprijs van $100.000 en slechts 1.638 kilomter op de teller, begint vrijdag 25 augustus op de officiële site van Sotheby’s Motorsport.

Bentley Continental GT "Pikes Peak" - Sotheby's Motorsport veiling

Bentley Continental GT "Pikes Peak" - Sotheby's Motorsport veiling

Fotocredits: Sotheby’s Motorsport

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram