Eerste blik op de Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X Concept

Eerste blik op de Porsche Mission X Concept

We hebben een eerste blik op de Porsche Mission X Concept. De nieuwe Porsche moet “de snelste straatlegale auto op de Nürburgring-Nordschleife” worden.

Porsche heeft officieel zijn nieuwe Mission X Concept onthuld. De bolide moet de snelste en meest capabele straatlegale elektrische hypercar ter wereld worden, aldus de Duitsers. Precies op de 75e verjaardag van het automerk is het nieuwe concept gepresenteerd. Op 8 juni 1948 werd de 356 “No.1” Roadster de eerste auto met de naam Porsche die zijn algemene exploitatievergunning kreeg.

“De Porsche Mission X is een technologisch baken voor de sportwagen van de toekomst. Hij neemt de fakkel over van iconische sportwagens uit de afgelopen decennia: net als de 959, de Carrera GT en de 918 Spyder ervoor, geeft de Mission X een cruciale impuls aan de evolutionaire ontwikkeling van toekomstige voertuigconcepten”, aldus Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG in een persbericht. “Durven dromen en auto’s dromen zijn voor ons twee kanten van dezelfde medaille: Porsche is Porsche alleen gebleven door constant te veranderen.”

Beschreven als een conceptstudie, heeft de Mission X de relatief compacte afmetingen van de Carrera GT en 918 Spyder met 20-inch voorwielen en 21-inch achterwielen. De hypercar, afgebeeld in een speciale “Rocket metallic” lakkleur, heeft opvallende elementen, waaronder een koolstofgeweven afwerking onder de gordellijn, transparante aeroblades op de achterassen, een lichtgewicht glazen koepel die boven de cockpit uitsteekt, deuren in Le Mans-stijl en opvallende koplampen.

Hoewel de Mission X momenteel een concept is, suggereert Porsche wel degelijk dat hij in de nabije toekomst in productie zal gaan.⁠ Als dat het geval is, heeft Porsche de visie dat het “de snelste straatlegale auto op de Nürburgring-Nordschleife wordt”, met “downforce-waarden die beter zijn dan die geleverd door de huidige 911 GT3 RS” en “aanzienlijk verbeterde laadprestaties met zijn 900-volt systeemarchitectuur en ongeveer twee keer zo snel opladen als de huidige koploper van Porsche, de Taycan Turbo S.”

Ga naar de Porsche-redactiekamer voor de alle details van de Porsche Mission X Concept.

Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X Concept

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram