Dit zijn de 2024 Lexus GX en geheel nieuwe Lexus TX SUV’s

2024 Lexus GX Lexus TX SUV

Dit zijn de 2024 Lexus GX en geheel nieuwe Lexus TX SUV’s

Lexus combineert utility en luxe met diens nieuwste SUV’s. Maak kennis met de 2024 Lexus GX en de geheel nieuwe Lexus TX.

2024 Lexus GX Lexus TX SUV

Lexus heeft aangekondigd dat maar liefst twee nieuwe SUV’s zijn vloot zullen versterken, de 2024 GX en de 2024 TX. Beide auto’s zijn SUV’s met drie rijen stoelen, hoewel ze hun eigen unieke specificaties, uiterlijk en gevoel hebben.

Beginnend met de avontuurlijke GX, liet Lexus zich inspireren door GX-modellen van de afgelopen jaren. Bij het ontwerp van het voertuig probeerde het de archetypische SUV te herdefiniëren als minder sportief en verfijnder.

Het resultaat is een gestroomlijnd profiel met een vierkante carrosserie, dat zich leent voor een ruige, offroad-look die levert wanneer hij daadwerkelijk tot het uiterste wordt gedreven. Een brede spoorbreedte en spatbordverbreders benadrukken de stabiliteit, terwijl de koplampen verhoogd zijn om mogelijke impact op de weg te voorkomen. Nog meer zichtbaarheid wordt bereikt via LED-mistlampen.

Wat het interieur betreft, de GX kan worden aangepast aan de behoeften van elke bestuurder. Met zeven zitplaatsen kan de tweede rij als kapiteinsstoel intact blijven of worden omgebouwd tot een 60:40 neerklapbare bank. Er is ook een surround sound-luidsprekersysteem, ruimte voor bagage en 12 bekerhouders en zes oplaadpoorten overal.

De 2024 GX wordt aangeboden in een reeks kleuren en kwaliteiten, waaronder Premium, Premium+, Luxury, Luxury+ en geheel nieuw voor Lexus, Overtrail en Overtrail+.

2024 Lexus GX Lexus TX SUV

Dan de TX; het voertuig maakt dit jaar zijn debuut, door Lexus bestempeld als een auto die speciaal is ontworpen voor de Noord-Amerikaanse markt. Ontwerpers van de TX zetten in op comfort. Net als de GX biedt het voertuig ook drie zitrijen, hoewel Lexus vooral de ruime beenruimte en het serene gevoel in de cabine van de TX benadrukt. Er is voldoende toegankelijke opbergruimte en dus ook ruimte voor bagage.

De TX wordt geleverd met de optie om het vermogen te vergroten door verschillende aandrijflijnopties te selecteren, waaronder de geëlektrificeerde 3.5L V6 plug-in hybride en een krachtige 2.4L turbohybride.

Voor hen die geïnteresseerd zijn in de nieuwe voertuigen van Lexus, de 2024 TX moet vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn in de States, terwijl de GX naar verwachting begin 2024 daar wordt uitgerold. In Nederland staan we nog even in de wacht.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram