Fiat’s Topolino is een volledig elektrische vierwieler gericht op jonge bestuurders

Fiat Topolino mini auto

Fiat’s Topolino is een volledig elektrische vierwieler gericht op jonge bestuurders

De Fiat Topolino is een volledig elektrische vierwieler gericht op jonge bestuurders en moet de strijd aangaan met Biro’s van deze wereld.

Fiat Topolino mini auto

Een paar jaar geleden introduceerde Fiat de kleine elektrische Citroën Ami, een pittoreske kijk op het Ami-concept dat in de meeste landen niet eens een rijbewijs vereist om te besturen, aangezien hij een topsnelheid van 45 km/u heeft.

Voortbouwend op dat concept heeft de Italiaanse autofabrikant de Topolino ontworpen, een nieuwe vierwieler die is ontworpen voor gebruik in de stad. In tegenstelling tot de Citroën Ami heeft de volledig elektrische Topolino niet eens deuren, waardoor het een leuk alternatief is voor het openbaar vervoer of fietsen in de zomer.

Het bedrijf zegt geïnspireerd te zijn door de Fiat 500, een tweedeurs stadsauto die in de jaren vijftig zijn eerste modellen uitrolde. De deurloze versie is nog compacter met alleen een bestuurders- en passagiersstoel. De bolide is beschikbaar voor een breed publiek, aangezien hij ook een topsnelheid heeft van 45 km/u, aangedreven door een batterij van 5,5 kWh. Hij heeft een bereik van 75 kilometer, dus het wagentje is vrij specifiek gericht op mensen die reizen voor korte trips binnen steden.

Fiat noemt de Topolino overigens heel bewust geen auto, maar een “elektrisch mobiliteitsapparaat”. En wat betreft het sobere interieur, de enige extra functie is een oplaadpoort.

Een lanceringsdatum voor de Fiat Topolino in Nederland moet nog worden aangekondigd.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram