Rolls-Royce Spectre sluit wereldwijde testprogramma af met nauwkeurige analyse van de levensstijl

elektrische Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce Spectre sluit wereldwijde testprogramma af met nauwkeurige analyse van de levensstijl

De nieuwe en elektrische Rolls-Royce Spectre sluit diens wereldwijde testprogramma af met een nauwkeurige analyse van de levensstijl.

elektrische Rolls-Royce Spectre

Een buitengewone onderneming is voltooid, want de elektrische Rolls-Royce Spectre sluit zijn wereldwijde testprogramma af met een nauwkeurige analyse van blootgesteld aan extreme temperaturen van -40°C tot +50°C.e levensstijl. In totaal zijn meer dan 50.000 uren besteed aan de ontwikkeling van de elektrische auto en is werd het testprogramma afgesloten met ‘Lifestyle Analysis’-tests in de thuismarkt van het automerk.

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars vertelt: “Spectre is de Rolls-Royce die alles verandert. Het symboliseert niet alleen het technologische leiderschap van het merk in het superluxe marktsegment, maar ook dat er nu een uitgesproken elektrische toekomst aankomt. Die werd voor het eerst voorspeld in 1900 door onze oprichter: Charles Rolls! Om zijn uiteindelijke, perfecte vorm te bereiken, heeft Spectre de ‘finishing school’ van onze ingenieurs doorlopen – en daarbij het meest veeleisende testregime in de geschiedenis van ons merk voltooid. Er werd een afstand van 2,5 miljoen kilometer afgelegd onder alle denkbare extremen van temperatuur, weer, wegdek type en oppervlakteconditie. Even belangrijk is dat het ook onze uitgebreide Lifestyle Analysis-tests heeft ondergaan. Door onze gedetailleerde kennis van smaak, gewoonten en vereisten van onze klanten toe te passen, zorgt dit unieke evaluatieproces ervoor dat Spectre een authentieke, persoonlijke en moeiteloze superluxe ervaring biedt, evenals echte technische substantie, specifiek voor de meest veeleisende consumentengroep ter wereld – de Rolls-Royce-klant.”

“Het is een hoogtepunt in mijn professionele leven dat ik de elektrische Rolls-Royce Spectre heb mogen ontwikkelen, de auto die Rolls-Royce naar zijn gedurfde, elektrische toekomst stuwt. Zo’n opmerkelijke auto vereist een opmerkelijk testprogramma en ik ben enorm trots dat Spectre nu het zwaarste testprogramma heeft voltooid dat ooit voor een Rolls-Royce-automobiel is bedacht. Het punt waar autofabrikanten ophouden met testen, is voor ons het hetzelfde punt waar ons werk juist begint met het voldoen aan de eisen van de aan superluxe gewende consument. Dit is een buitengewone onderneming geweest van een team van toegewijde en zeer bekwame ingenieurs, die zowel traditionele technische disciplines omvat, als opwindende opkomende nieuwe technologieën. De Rolls-Royce Spectre brengt de toekomst van dit geweldige merk naar het heden”, aldus Dr. Mihiar Ayoubi, technisch directeur van Rolls-Royce Motor Cars.

elektrische Rolls-Royce Spectre

Spectre, de genrebepalende, volledig elektrische supercoupé van Rolls-Royce Motor Cars, heeft nu een historische en unieke ontwikkelingsfase afgerond: een testprogramma van 2,5 miljoen kilometer dat meer dan 400 jaar gebruik simuleert. Tijdens het meest veeleisende ontwikkelingsproces in de 120-jarige geschiedenis van het merk, heeft Spectre temperaturen van -40°C tot +50°C doorstaan onder omstandigheden variërend van Arctische sneeuw en ijs tot woestijnen, hoge bergpassen en de megasteden van de wereld.

Onderweg zijn elk van Spectre’s 141.200 digitale zend-ontvangstfuncties en 25.000 andere prestatie gerelateerde functies, minutieus geobserveerd, geanalyseerd en afgesteld door ingenieurs van Rolls-Royce. Een proces dat samen meer dan 50.000 uur aan hooggekwalificeerd werk vertegenwoordigt. Dit heeft geresulteerd in duizenden iteratieve verbeteringen in alles wat Spectre’s akoestische prestaties betreft, van rustig weggedrag in bochten en stuurprecisie tot aan oplaadtijd, elektrische actieradius en koppelafgifte. Ieder element is op zich klein, maar resulteert in totaliteit op een immens effect op de klantervaring.

Elektrische Rolls-Royce Spectre: Analyse van de levensstijl

Als Rolls-Royce zijnde, moet Spectre meer zijn dan alleen een technisch hoogstandje – hij moet klanten ook een authentieke superluxe ervaring bieden. Spectre is daarom ook onderworpen aan het unieke Lifestyle Analysis-proces van het merk, dat de ontwikkeling van elk nieuw product dat voortkomt uit het huis van Rolls-Royce in zijn Goodwood-tijdperk, heeft geïnformeerd. Dit aanvullende testprogramma gaat veel verder dan standaard autobeoordelingen en omvat ook hoe klanten de auto in hun dagelijks leven zullen gebruiken.

Lifestyle-analyse is gebaseerd op de gedetailleerde kennis en het begrip van het merk van de superluxe consument, en het continu verzamelen van informatie in het luxe marktsegment. Het stelt ingenieurs in staat om te anticiperen op de zeer specifieke eisen, die waarschijnlijk aan een nieuwe Rolls-Royce worden gesteld. Zij zorgen ervoor dat de uiteindelijke technische en ouderwetse ervaring de juiste functies en reacties bevat.

elektrische Rolls-Royce Spectre

Met behulp van deze kennis hebben ingenieurs een reeks variabelen overwogen die van bijzonder belang zijn voor klanten van Rolls-Royce. Ze hebben bijvoorbeeld onderzocht hoe de aandrijflijn van Spectre presteert op specifieke wegen in en rond ’s werelds meest exclusieve enclaves, waaronder Sanya Island in China, Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, Napa Valley in Californië en Londen op de thuismarkt van het merk.

Deze tests met de elektrische Rolls-Royce Spectre zijn niet beperkt tot prestaties alleen op de snelweg. Specifieke bestemmingen zoals het stadscentrum werden ook bezocht, om ervoor te zorgen dat functies zoals vierwielbesturing de vereiste manoeuvreerbaarheid bieden voor toegang tot wegen en eigendommen met beperkte ruimte. Testen in en rond de stadsdelen Mayfair, Kensington en Chelsea in Londen, zorgden inderdaad voor de juiste achterasbesturing om belangrijke woonstraten en luxe winkellocaties te bereiken.

Evenzo worden, gezien de omgevingen waarin Spectre wereldwijd zal vertoeven, een groot aantal statische testprocedures uitgevoerd die de belangrijkste zorgen van de klant wegnemen. Deze omvatten onder andere het mogelijk maken om een ​​normaal telefoongesprek te voeren in de auto, terwijl deze geparkeerd staat naast een wachtende helikopter. Of de sterkte van de internetverbinding van de auto tussen specifieke wolkenkrabbers of de gemakkelijke toegang bij het plaatsen van specifieke objecten in de auto. Denk daarbij aan de lange kledingzakken die worden gebruikt om avondkleding en avondjurken te beschermen.

Net als bij de technische tests op de weg, is de testfase van de levensstijlanalyse van kracht om de noodzakelijke aanpassingen aan de specificaties of prestaties van de auto, te benadrukken. Na het testen van de elektrisch bekrachtigde deuren op een uitzonderlijk steile heuvel – een nabootsing van de steile opritten die gebruikelijk zijn in de heuvels van Los Angeles, Californië – voegden ingenieurs bijvoorbeeld gyroscopische en G-krachtsensoren toe om ervoor te zorgen dat deuren met dezelfde moeiteloze snelheid open en dicht gaan, ongeacht in lengterichting of dwars geplaatste parkeerhoeken.

Bovendien werd één bocht zo vaak gebruikt om de stuurprecisie van Spectre te testen, die volgens de ingenieurs van het merk de meest exacte is in de geschiedenis van Rolls-Royce, dat ze een haarspeldbocht ‘Spectre Corner’hebben genoemd in de omgeving van Rolls-Royce’s thuisbasis in Goodwood, West Sussex.

Het was typerend dat Spectre tijdens Lifestyle Analysis-tests in Londen, de hoofdstad van de thuismarkt van Rolls-Royce, zijn 2,5 miljoen kilometer lange tocht probleemloos voltooide onder zware omstandigheden, ter voorbereiding op de leveringen aan klanten, die in het vierde kwartaal van dit jaar zullen beginnen.

Ga jij de elektrische Rolls-Royce Spectre kopen?

elektrische Rolls-Royce Spectre

 

Via Rolls-Royce NL

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram