HANDIG: Zo kom je bij een sollicitatie stijlvol voor de dag

sollicitatie tips kleding

HANDIG: Zo kom je bij een sollicitatie stijlvol voor de dag

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en moet je een goede indruk maken? Met deze tips kom je bij een sollicitatie stijlvol voor de dag.

sollicitatie tips kleding

Goed nieuws. De recruiter is enthousiast en je mag langskomen voor een sollicitatiegesprek. Nu is het tijd om je goed voor te bereiden, want het is belangrijk om een uitstekende eerste indruk te maken. Heb je hier wat advies voor nodig? Lees dan mee.

We geven je vier belangrijke tips om te zorgen dat je optimaal voor de dag komt tijdens je sollicitatie.

Tip 1. Stem je kleding af op de bedrijfscultuur

Bij een sollicitatie kan je beter overdressed zijn dan underdressed. Het is wel zaak om het niet te overdrijven. Pas daarom je kleding zo veel mogelijk aan op de dresscode van het bedrijf.

Kijk naar het soort bedrijf waar je bij solliciteert. Is het een formeel bedrijf, zoals een bank of verzekeringsmaatschappij? Dan is een pak een veilige keuze. Bij een informeel bedrijf is een net overhemd en een pantalon meestal beter. Kijk of je online foto’s van het bedrijf of werknemers kan vinden. Dat kan namelijk ook helpen om de juiste stijl te kiezen.

Tip 2. Zorg dat je fris ruikt

Zorg er wel voor dat je niet te veel parfum draagt. Een bedwelmende geur om je heen kan juist averechts werken. Als vuistregel kan je aanhouden om een hoeveelheid parfum aan te brengen die je zelf nog net kan ruiken. Ook kan je de parfum een paar uur van tevoren opspuiten, dan is het tijdens het gesprek een stuk subtieler.

Tip 3. Draag nette en schone kleding

Kleren maken de man en dat geldt ook zeker bij een sollicitatie. Zorg er daarom voor dat je kleding schoon is en fris ruikt. Zorg ook dat er geen kreukels, gaatjes en vieze vlekken in zitten. Een schone en gestreken outfit is een must voor een professionele indruk. Trek je een pak aan? Breng het dan zo nodig naar de stomerij.

Vergeet ook je schoenen niet! De uitstraling van je schoenen kan je outfit maken of breken. Je kleding kan er nog zo mooi en professioneel uitzien, als je schoenen niet matchen is het een enorme afknapper. Kies dus de juiste schoenen voor bij je outfit en zorg dat ze er netjes uitzien.

Tip 4. Kies een outfit waar je je prettig in voelt

Behalve dat je kleding er netjes uit moet zien, moet je je er ook prettig en comfortabel in voelen. Zo kom je relaxter en zelfverzekerder over. Je kleding laat zien wie je bent en het is dus leuk om je outfit aan te passen aan je persoonlijke stijl. Hou hierbij wel altijd rekening met de stijl van het bedrijf waar je solliciteert. Door je eigen stijl hier zo goed mogelijk mee te combineren kom je stijlvol voor de dag en ga je met een goed gevoel het sollicitatiegesprek in.

Heel veel succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram