Ferrari’s nieuwe Roma Spider maakt indruk

Ferrari Roma Spider

Ferrari’s nieuwe Roma Spider maakt indruk

Nieuwe Ferrari Roma Spider is een 2+2 grand tourer die het dak laat zakken, maar zijn krachtige twin-turbo V8-motor behoudt.

Ferrari Roma Spider

Ferrari heeft zijn nieuwste, buitengewoon mooie creatie onthuld met de Roma Spider.

Gebaseerd op de Roma Coupé die in 2019 op de markt kwam, behoudt de nieuwe Spider-variant een 2+2-zitconfiguratie, een lage, lange, gebogen carrosserie en is hij nu voorzien van een “innovatieve” softtop waarmee je kunt genieten van de Italiaanse grand tourer terwijl de wind door je haar waait.

Net als zijn grotere broer heeft de Spider een 3,9-liter twin-turbo V8 die 612 pk produceert en al dit vermogen naar de achterwielen stuurt via een achttraps paddle-shift-bediende versnellingsbak met dubbele koppeling , afgeleid van de SF90 Stradale. Het geluid komt dankzij een achterdemper die is verwijderd, een uitlaatsysteem met bypassklep, waardoor de V8 brult terwijl je 7.500 tpm maakt. De bolide wordt allesbehalve belemmerd door de nieuwe, gepatenteerde winddeflector die in de rugleuning van de achterbank is geïntegreerd.

Het dak kun je in slechts 13,5 seconden omlaag halen. Bovendien is het zo ontworpen dat het minder ruimte inneemt in de kofferbak, zodat de Roma Spider kan worden gebruikt als de volbloed GT.

Is de auto dan zwaarder geworden dankzij de toevoeging van mechanismen? Nee, Ferrari heeft zijn volledig aluminium chassis gebruikt om een best-in-class vermogen-gewichtsverhouding te creëren, wat betekent dat dit nog steeds een dynamische en boeiende rijervaring moet zijn.

Met een snelheid van 100 km/u in slechts 3,4 seconden en een topsnelheid van 320 km/u, is de nieuwe Ferrari Roma Spider de super GT-auto voor dagelijks gebruik. Er is geen prijs vermeld tot heden, maar verwacht dat het een behoorlijk stuk meer zal kosten dan de startprijs van de Coupé, die vanaf € 254.261 beschikbaar is.

Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram