OpenAI onthult zijn next-gen GPT-4-model

openai chatgpt GPT-4

OpenAI onthult zijn next-gen GPT-4-model

OpenAI heeft zijn next-gen GPT-4-model onthuld, de opvolger van het bestaande GPT-3.5-model voor ChatGPT. Gebruik jij al artificial intelligence?

Bekijk hier op YouTube als de embedded video niet laadt

OpenAI heeft officieel GPT-4 aangekondigd, de opvolger van het bestaande GPT-3.5-model voor ChatGPT. Net als bij eerdere uitvoeringend, is het verbeterde grote multimodale model in staat om tekstuitvoer uit te zenden via beeld- en tekstinvoer. Hoewel het in real-world scenario’s minder capabel is dan mensen, vertoont het prestaties op menselijk niveau op verschillende professionele en academische benchmarks.

Door gestandaardiseerde examens af te leggen, kan OpenAI het niveau van verbetering tot op zekere hoogte meten. Terwijl GPT-3.5 rond de onderste 10% van de testpersonen scoorde voor het bar-examen, slaagde GPT-4 met een score in het 90e percentiel van de testpersonen. Andere resultaten zijn een verbetering van 4/5 naar 5/5 op het AP Biology-examen en van 590/800 naar geschat zo’n 700/800 bij SAT Math.

OpenAI meldt dat na het herbouwen van de volledige deep learning-stack in de afgelopen twee jaar, de nieuwe trainingsruns voor GPT-4 “ongekend stabiel” zijn geweest, waarbij het team in staat was om de prestaties van tevoren nauwkeurig te voorspellen, wat cruciaal is voor veilig schalen. Er is ook een toename in de bestuurbaarheid van de chatbot, waarbij gebruikers het gewenste gedrag van de AI beter kunnen voorschrijven in specifieke stijlen of tonen, evenals een afname voor wat betreft de neiging van het model om feiten te hallucineren, redeneerfouten te maken en te reageren op verzoeken voor niet-toegestane inhoud.

Meer informatie is te vinden op de OpenAI-website.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram