Werken aan je summer body? Check deze tien handige fitness apps

tien beste fitness apps

Werken aan je summer body? Check deze tien handige fitness apps

Werken aan je summer body? Check deze tien beste fitness apps om op optimale wijze jouw ideale figuur te bewerkstelligen.

tien beste fitness apps

Een gespierd lichaam krijg je niet zomaar. Voor strakke abs en een groot uithoudingsvermogen zijn regelmatige bezoekjes aan de sportschool een must en moet je ook letten op wat je eet. Dat is soms best lastig. Gelukkig sta je er niet alleen voor! Er zijn tegenwoordig veel fitness apps die je kunnen helpen om de beste versie van jezelf te worden. Dit zijn volgens gecertificeerde fitness trainers de tien beste apps voor een fit lichaam.

Welke van onderstaande beste fitness apps ken jij al?

  1. All Out Studio

In de fitness app All Out Studio vind je meer dan honderd trainingen om te volgen. Je kan zelf de intensiteit van je work-out bepalen en welke lichaamsdelen je wil trainen, zoals bijvoorbeeld je buikspieren. De sessies duren tien minuten tot een uur en zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderde sporters. Je kan ook één-op-één trainen met (online) toptrainers. Zo ben je voor je het weet topfit! Er is een gratis en een betaalde versie.

  1. Nike Training Club 

Met Nike Training Club krijg je toegang tot maar liefst tweehonderd gratis workouts en gerichte fitness schema’s. Voor zowel kracht- als conditietraining zit er vast en zeker wat voor je tussen. De sessies duren vijf tot vijftig minuten en je kan ze overal volgen: in de sportschool, thuis of buiten. Ook leuk: je kan sessies volgen met atleten en sterren, zoals Cristiano Ronaldo, Serena Williams en Kevin Hart. De app is gratis.

  1. The Peloton App

The Peloton App biedt workouts in tien verschillende categorieën: fietsen, hardlopen, bootcamp, outdoor, kracht- en cardiotraining, wandelen, yoga, High Intensity Training (HIIT) en meditatie. Je kan online lessen volgen met andere deelnemers voor extra motivatie. Wil je je progressie tracken? Hou dan je voortgang bij in je eigen persoonlijke profiel. De app kost € 12,99 per maand.

  1. Alo Moves 

Met Alo Moves kan je zelf je doelen bepalen en daar een begeleide les bij kiezen. Wil je bijvoorbeeld meer rust in je hoofd en soepeler worden? Dan kan je kiezen voor een yogasessie. Voor fitness kan je onder andere kiezen voor krachttraining, HIIT en Pilates.

Je kan ook zelf de moeilijkheidsgraad, duur van de sessie en de instructeur kiezen. Geen wifi? Download de workouts zodat je ook offline kan blijven trainen. Extra fijn is dat het je dan geen mobiele data van je (sim only) abonnement kost. Er is zowel een gratis als een betaalde versie.

  1. Asana Rebel

Asana Rebel is een fitness en yoga app met meer dan honderd sessies van fitness en yoga experts. Je kan filteren op fitnessdoelen, de duur van je work-out en de intensiteit. In de app staan ook video’s met oefeningen die je kan doen. Heb je vragen over je training? Stel ze in de chat aan het Rebel Succes Team. Je kan de app gratis downloaden.

  1. Apple Fitness+

Heb je een iPhone? Vergeet dan niet Apple Fitness te checken. In de app vind je namelijk duizenden video’s en er komen elke week nieuwe video’s bij. Je kan kiezen uit twaalf verschillende soorten trainingen voor elk niveau. Door de app met je Apple Watch te koppelen krijg je gepersonaliseerde statistieken te zien, zoals je hartslag en calorieverbranding. De app kost € 9,99 per maand.

  1. Fitbod

De app Fitbod helpt je om een schema te maken dat past bij je niveau en doelen. Je krijgt suggesties voor work-outs met en zonder apparatuur en elke spiergroep komt aan bod. Doordat je steeds nieuwe oefeningen krijgt wordt het nooit saai en blijf je gemotiveerd. Met Fitbod kan je ook de Wear OS Watch app gebruiken voor Google smartwatches. Zo kan je hier de voortgang van je training bijhouden. Er is een gratis en een betaalde versie.

  1. Strava

Strava behoort vooral tot de interessante fitness apps voor fietsers en hardlopers. Het is een activity-tracker waar je je voortgang mee kan analyseren. Dat doe je door je navigatie-apparaat te koppelen en je data te uploaden in de app. Je kan ook challenges aangaan voor de nodige motivatie, bijvoorbeeld een bepaalde afstand fietsen of hardlopen in wedstrijden met andere deelnemers. Je kan zelfs deelnemen aan een marathon! Je kan Strava gratis gebruiken.

  1. Pliability: mobility + recovery 

Na het sporten is het belangrijk om te stretchen en je lichaam zich te laten herstellen. Daar helpt Pliability: mobility + recovery je bij. In de app staan meer dan zeventienhonderd video’s met stretch routines voor na het sporten en instructievideo’s met advies en oefeningen om flexibel te blijven. Zo verbeter je je mobiliteit en loop je minder risico op blessures. Je lichaam herstelt zich sneller zodat je weer snel verder kan trainen. De app kost € 14,49 per maand.

  1. Future Personal Training

Met Future Personal Training heb je je eigen personal trainer. De app matcht je aan een trainer die past bij jouw doelen en niveau. Je krijgt elke week een persoonlijk trainingsplan om mee aan de slag te gaan. Je kan ook aangeven wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld cardio, yoga of hardlopen. Even wat minder tijd om te trainen of minder energie? Geen probleem, je kan je work-out op elk moment aanpassen. De app kost € 149,- per maand.

Binnen no time een fit en strak lichaam

Met deze tien beste fitness apps train je zoals je zelf wilt en heb je binnen no time een gezond en strak lichaam. Veel succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram