TRAILER: Overvalserie ‘Kaleidoscope’ van Netflix kan in elke volgorde worden gestreamd

Kaleidoscope netflix

TRAILER: Overvalserie ‘Kaleidoscope’ van Netflix kan in elke volgorde worden gestreamd

Overvalserie Kaleidoscope van Netflix kan in elke volgorde worden gestreamd, zorgend voor een niet-opeenvolgende puzzel.

Netflix heeft een nieuwe niet-sequentiële serie onthuld met de titel Kaleidoscope, een anthologiereeks van acht afleveringen waarin een team van meesterlijke dieven wordt gevolgd die werken aan het ontgrendelen van een kluis voor de grootste pay day in de geschiedenis. Wat wordt bedoeld met niet-sequentieel? Je kunt de afleveringen in willekeurige volgorde kijken zonder dat het onlogisch wordt, zorgende voor een serie die zich voor iedereen anders kan ontwikkelen.

In een tijdsbestek van 25 jaar bedenken dieven een plan om langs het machtigste beveiligingsteam ter wereld en de FBI te komen. Een bijzonder kenmerk van de serie is dat we als kijker de vrijheid hebben om te kiezen met welke van de acht afleveringen we beginnen, elk gecodeerd met zijn eigen specifieke kleur.

“Door te kunnen bewegen en verschillende opdrachten te bekijken, krijg je een andere kijk op de personages. Er zijn vragen die in de ene aflevering worden gesteld en die in een andere aflevering worden beantwoord”, zegt producer Eric Garcia. “Evenzo zullen er antwoorden zijn in een aflevering die je aan het kijken bent waarvan je niet eens weet dat het antwoorden op iets zijn totdat je de vraag ziet wanneer je een andere aflevering bekijkt.”

In staat om hun eigen unieke pad te bewandelen en de misdaad op verschillende momenten te betreden, verbinden kijkers de punten in hun eigen tempo om het volledige verhaal te realiseren. De volgorde waarin ze kijken, kan daarbij tevens van invloed zijn op hun eindconclusie voor het algehele plot.

“Wij mensen hebben de neiging om [zaken] aan te nemen. Onze hersenen zijn altijd op zoek naar een ​​stap voor zijn. Daarom beginnen we na te denken over wat iemand denkt of waar ze naartoe gaan. Deze show doorbreekt die conventie en helpt ons om terug te keren naar het heden en te wachten op het antwoord”, zegt acteur Giancarlo Esposito in de trailer.

Wat betreft de inspiratie achter de show, vertelt Garcia aan Tudum dat het losjes gebaseerd is op een gebeurtenis die goed had kunnen gebeuren.

“Na de orkaan Sandy overspoelde $ 70 miljard aan obligaties de kelder van de DTCC, wat een grote opruimactie is die eigendom is van een aantal grote banken”, zegt hij. “Naar mijn mening dacht ik: ‘Nou, dat is een perfecte dekmantel voor een overval!'”

Gemaakt door Eric Garcia, bestaat de belangrijkste cast van de show uit Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle en Peter Mark Kendall.

“Mijn eerste gedachte was: dat is een geweldige gimmick. Godzijdank is het ook heel goed geschreven”, zegt Sewell.

Kaleidoscope is vanaf 1 januari te streamen via Netflix.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram