Kylian Mbappé bovenaan Forbes-lijst van bestbetaalde voetballers 2022

Kylian Mbappé Forbes bestbetaalde voetballers 2022

Kylian Mbappé bovenaan Forbes-lijst van bestbetaalde voetballers 2022

Kylian Mbappé staat bovenaan de Forbes-lijst van bestbetaalde voetballers 2022. Messi en Ronaldo wisselden elkaar af op de eerste twee plaatsen sinds 2014.

Kylian Mbappé Forbes bestbetaalde voetballers 2022

Volgens het laatste rapport van Forbes is Kylian Mbappé momenteel de bestbetaalde voetballer ter wereld en onttroont hij zijn teamgenoot Lionel Messi en Manchester United-aanvaller Cristiano Ronaldo, die samen de topposities sinds 2014 afwisselden.

Kylian Mbappé is slechts 23 jaar oud en is ook de jongste speler die de grens van € 100 miljoen voor jaarlijkse inkomsten overschrijdt, een prestatie die zowel Ronaldo als Messi – allebei dertigers – eerder hebben bereikt.

De ongeveer € 113 miljoen salaris van Mbappé is afkomstig van zijn contract bij Paris Saint-Germain, terwijl ongeveer € 18,5 miljoen afkomstig is van zijn activiteiten buiten het veld, waaronder overeenkomsten met Nike, Dior, Oakley, Hublot en Panini. Zijn andere inspanningen bestaan uit onder meer ambassadeurschap voor het NFT-platform Sorare, het oprichten van het productiebedrijf Zebra Valley, en dit jaar is het ook de derde keer dat hij op de cover van de FIFA-game van EA Sports staat.

In de voorbereiding was de toekomst van Mbappé bij PSG nog onzeker, aangezien werd gemeld dat de aanvaller serieuze gesprekken voerde met Real Madrid. Dit leidde tot een persoonlijk gesprek met de Franse president Emmanuel Macron, die er bij Mbappé op aandrong de deal af te wijzen en in de Franse hoofdstad te blijven. Mbappé wees Real Madrid later af en tekende nog eens drie jaar bij, bij PSG.

Een andere opmerkelijke vermelding in de top 10 is de 21-jarige Manchester City-supersterspits Erling Haaland. Hij voegt zich bij Mbappé als een van de weinige spelers onder de 30 die op de lijst staat en voegde zich natuurlijk allang bij de volgende generatie dominante voetbalsterren.

Bekijk hieronder de volledige lijst van Forbes, met schattingen in Amerikaanse dollars.

1. Kylian Mbappé ($ 128 miljoen)
2. Lionel Messi ($ 120 miljoen)
3. Cristiano Ronaldo ($ 100 miljoen)
4. Neymar Jr. ($ 87 miljoen)
5. Mohamed Salah ($ 53 miljoen)
6. Erling Haaland ($39 miljoen)
7. Robert Lewandowski ($ 35 miljoen)
8. Eden Hazard ($ 31 miljoen)
9. Andrés Iniesta ($30 miljoen)
10. Kevin De Bruyne ($ 29 miljoen)

Zie jij verrassingen in deze lijst van bestbetaalde voetballers 2022?

Afbeelding via Pixabay

Post a Comment

#Volg ons op Instagram