WONEN: Voor deze kastentrends 2022 ben je nog ruim op tijd

kastentrends 2022

WONEN: Voor deze kastentrends 2022 ben je nog ruim op tijd

Op zoek naar de laatste kastentrends 2022? Voor de volgende interieurtrends op het gebied van kasten ben je nog ruim op tijd.

kastentrends 2022

Het jaar 2022 duurt vrijwel op de kop af nog een heel kwartaal, wat betekent dat we richting een drukke periode van feestdagen, winterse vakanties en het afronden van het boekingsjaar gaan. Toch vinden genoeg mensen ook nu nog tijd om hun interieur te voorzien van een boost. Wat dacht je van een nieuwe kast in de keuken of woonkamer?

Om een handje te helpen in de zoektocht naar een nieuwe kast, loont het om de meest recente interieurtrends op het gebied van de kast te bekijken. Lees mee en ontdek de laatste kastentrends 2022 voordat je overgaat tot online meubels kopen.

Open kast

Met ruimtelijkheid als één van de belangrijkste factoren binnen een moderne inrichting, is een mooie en decoratieve open kast stilletjes aan onmisbaar aan het worden als we het hebben over een stijlvol interieur. Of je het nu hebt over je kantoor, de slaapkamer, woonkamer of zelfs keuken, iedere ruimte is geschikt voor open kasten. En vergis je niet, de open kast heeft meer functionele eigenschappen dan je denkt. Hij bijvoorbeeld als open rek ook nog eens in te zetten als ware roomdivider.

Industriële kast

De industriële trend heeft ook dit jaar veel mensen overtuigd. Maar vergis je niet, want niet alleen de yuppen in de hippe wijken hebben geopteerd voor deze interieurstijl, ook het meer luxe georiënteerde segment heeft industrieel weten in te passen. Hoe? Door bijvoorbeeld te kiezen voor een industriële kast binnen het chique interieur. Bijvoorbeeld lichte industriële vitrinekasten met robuust zwart staal matchen perfect met een keuken die voorzien is van wat grover houtwerk en koperen elementen.

kastentrends 2022

Herfstkleuren

Niet alleen omdat de herfst hier is, maar het herfstkleurig palet is een veilige keuze. Denk aan kleuren als blauw, oranje en bruin die in diverse tinten en in combinatie zorgen voor een warme uitstraling. Creëer een sfeer in huis die uitnodigend is, maar die zeker ook niet misstaat in een woonmagazine. Qua kasten kun je vervolgens natuurlijk kiezen voor een mooie, donkere houten kast. Mag dan ook zelfs een echte eyecatcher zijn! Wie het overigens aandurft, zou dus ook kunnen kiezen voor een kast in een diepe blauwe tint, waarbij ook dit exemplaar van hout mag zijn.

Natuurlijk materiaal

De houten kast kwam al voorbij, maar we leggen er graag nog eens de nadruk op. Natuurlijk kun je gaan voor een fraai, strak en modern exemplaar, maar een authentieke houten kast die door diens levensjaren over extra karakter beschikt zal ook niet verkeerd staan. De kast mag donker zijn, maar zeker ook licht of met wat gradiënt. Durf voor bijvoorbeeld je servieskast te opteren voor zo’n karakteristieke kast met ramen erin.

kastentrends 2022

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram