WONEN: Deze vinyl vloer trends 2022 kun jij nog meepakken

vinyl vloer trends 2022

WONEN: Deze vinyl vloer trends 2022 kun jij nog meepakken

Aan het klussen in jouw nieuwe woning of ben je het interieur aan het aanpakken? Deze vinyl vloer trends 2022 kun jij nog meepakken.

vinyl vloer trends 2022

Binnen de woontrends van dit jaar vind je een hoop fraais. Kijken we naar de vloeren, dan zien we dat de vinyl vloer in 2022 een opvallende rol speelt. Wil jij een vinyl thuis, dan kun je dit met een gerust hart doen. Er is namelijk een ruime keuze waar je nog jaren van kunt genieten.

Vinyl vloerbedekking heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. Je vindt dit vloertype op diverse plekken van het interieur, van de badkamer en de keuken tot de woonkamer. Niet gek, want de vinyl vloer is zelf makkelijk te plaatsen – denk aan click vinyl tegels – en is daarnaast geschikt om over een bestaande vloer gelegd te worden; ook als die al is voorzien van isolatie bijvoorbeeld.

De vinyl vloer is overigens ook zeer onderhoudsvriendelijk en goed te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is hij krasbestendig, vaak volledig waterafstotend en akoestisch dempend. Vrij logisch dat de vinyl vloer jaarlijks in populariteit toeneemt dus.

Lange vinyl planken

Jazeker, er bestaan vinyl tegels die lijken op planken. Creëer met jouw vinyl vloer de uitstraling van parket, maar dan een stuk onderhoudsvriendelijker en goedkoper. Veel van deze vinyl tegels hebben bovendien zachte structuren, zodat ze zacht, warm en comfortabel aanvoelen.

Visgraat vinyl

Lange vinyl planken die op hout lijken? Check! Maar hoe zit het dan met het geliefde visgraat? Ook aanwezig! Een vinyl vloerbedekking in visgraat motief is anno heden ook verkrijgbaar. Ook deze vinyl tegels zijn vrijwel niet te onderscheiden van echt visgraatparket.

Vinyl tegels

Het woord viel al hierboven, de vinyl tegel. Wil je een vinyl vloer in de badkamer of keuken, dan kun je gerust kiezen voor de strakke look die vinyl tegels bieden. Denk aan een realistische stone look of ga voor een nog robuustere beton look. Het aanbod van de vinyl tegel is uitgebreid en divers, en biedt opties voor door jouw hele interieur.

Verschil tussen PVC en vinyl

Wellicht heb je ook PVC overwogen in je zoektocht naar een nieuwe vloer. Goed om te weten, zijn de verschillen tussn de PVC vloer en vinyl vloer. Een vinyl vloer heeft 2 lagen die net iets zachter zijn, waardoor ze flexibeler zijn. PVC heeft een stevigere laag, waardoor de vloer sterker is. Ook is er qua onderhoud verschil tussen de twee vloersoorten, waarbij een vinyl vloer iets gevoeliger is dan een PVC vloer. De eerste biedt dus meer loopcomfort, terwijl de tweede iets beter bestand is tegen ongelukjes.

Welke vinyl vloer trends 2022 spreken jou aan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram