Een allereerste blik op de gloednieuwe BMW XM

BMW XM

Een allereerste blik op de gloednieuwe BMW XM

Een allereerste blik op de gloednieuwe BMW XM, het eerste geëlektrificeerde high-performance voertuig van de autofabrikant.

BMW XM

Na in november een concept te hebben geplaagd, heeft BMW nu officieel zijn geheel nieuwe XM onthuld, het allereerste prestatievoertuig van de autofabrikant met een geëlektrificeerd aandrijfsysteem. De XM is een speciale M-auto, de eerste sinds de ultra-exclusieve M1 uit de late jaren ’70, en is voorzien van een plug-in hybride systeem bestaande uit een V8-benzinemotor en een elektromotor.

Arriverend in een groot silhouet dat lijkt op wat de X8 zou zijn geweest, zijn de buitenkanten scherper dan die van BMW’s andere SUV’s, inclusief krachtige contouren, grote nierroosters, brede inlaten, contourverlichting, zeshoekige dubbele uitlaatpijpen en scherp gesplitste koplampen. Een accentband loopt langs het koetswerk en strekt zich uit boven de deurgrepen en over de voorruiten in een onafgewerkte lus, terwijl BMW-emblemen op de achterkant opvallend afwezig zijn.

Karakteristieke 21-inch lichtmetalen M-velgen worden standaard geleverd en 23-inch velgen zijn ook als optie verkrijgbaar. Binnenin worden bestuurders en passagiers begroet met een ruim interieur met speciaal ontworpen kussens, automatische klimaatregeling met vier zones, een Harman Kardon Surround Sound System en een hemelbekleding met prismapatroon en 100 LED-units.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BMW M GmbH (@bmwm)

Wat de prestaties betreft, levert de hybride aandrijflijn 653 pk en 800 Nm, wat uitmondt in onder meer een 0 tot 100 km/u-tijd van 4,3 seconden. Er zijn drie verschillende rijmodi beschikbaar, waaronder de SPORT-, HYBRID- en ELECTRIC-modus voor cruisen die geen uitstoot veroorzaakt bij snelheden tot 140 km/u.

Geluiden gecreëerd door de legendarische componist Hans Zimmer zullen arriveren als achtergrondtrack voor de vermogensafgifte van de elektromotor met boostgeluiden onder de verbrandingsmotor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BMW M GmbH (@bmwm)

De BMW XM begint bij € 175.000, en een Label Red-model, de krachtigste in serie geproduceerde auto voor op de weg in de geschiedenis van BMW, zal binnenkort worden geïntroduceerd tegen een nog onbekende startprijs – aannemelijk wel boven de twee ton in euro’s.

De productie begint in december en de elektrische SUV verschijnt in het voorjaar van 2023 bij dealers over de hele wereld. Meer details zijn te vinden op de BMW Group-website.

BMW XM

BMW XM

BMW XM

BMW XM

BMW XM

BMW XM

BMW XM

BMW XM

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram