Elektrische G-Klasse SUV van Mercedes-Benz arriveert in 2024

Mercedes-Benz EQG - elektrische G-Klasse 2024

Elektrische G-Klasse SUV van Mercedes-Benz arriveert in 2024

De Mercedes-Benz EQG betekent een grote stap in het doel van het merk om in 2030 volledig elektrisch te zijn. De elektrische G-Klasse SUV arriveert in 2024.

In 2019 verraste Mercedes-Benz toen ze aankondigden dat ze werkten aan een emissievrije versie van hun G-Klasse SUV, de EQG genaamd. Nu heeft CEO Ola Källenius meer informatie gegeven over wanneer precies de elektrische G-Klasse beschikbaar zou komen voor het grote publiek. Volgens een bericht van Autoblog vertelde Källenius aan de media dat het speciale voertuig eind 2024 op de markt moet komen.

Mercedes-Benz gaf een close-up van een conceptversie van de EQG in 2021 – oorspronkelijk aangekondigd dat hij in 2025 beschikbaar zou zijn – en Källenius meldde dat hij een vroeg prototype naar tevredenheid had getest op de G-Klasse-testterreinen van Mercedes-Benz in Graz, Oostenrijk. “Vanaf nu is offroad rijden elektrisch”, zei hij tegen verslaggevers. Mercedes-Benz is hierbij van plan om zijn wagenpark tegen 2030 volledig elektrisch te maken.

Momenteel is er nog geen exacte aankomstdatum en prijsinformatie voor de Mercedes-Benz EQG. Het is tenslotte nog twee volle jaren totdat het zover is. Meer informatie over de krachtige elektrische SUV zal echter snel volgen.

Houd ons in de gaten voor meer Mercedes-Benz EQG nieuws. Check in de tussentijd ook Ferrari’s eerste SUV, de 715 pk sterke Purosangue.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram