De BMW Concept XM is groot, onbezonnen, krachtig én onderweg

BMW Concept XM

De BMW Concept XM is groot, onbezonnen, krachtig én onderweg

De BMW Concept XM is groot, onbezonnen, krachtig en onderweg. Met knipoogjes naar de BMW M1 uit ’78, alleen veel groter in omvang en functie.

BMW Concept XM

Tot op heden had BMW’s M-divisie slechte één zogeheten stand-alone auto gemaakt, de M1. Een ware supercar uit de jaren 70, was de M1 zijn tijd visueel ver vooruit en in veel opzichten kan hetzelfde gezegd worden over de nieuwe BMW Concept XM.

Deze hybride V8 SUV combineert brute kracht met elektrificatie, aangevuld met typisch plug-in opladen, om 740 pk te leveren. Hoewel er geen officiële statistieken zijn onthuld, vermoeden we dat met BMW’s top-spec vierwielaandrijving de XM goed zal zijn voor een 0-100 MPH-tijd van ongeveer vier seconden, in vergelijking met die van de Rolls-Royce Cullinan of Bentley Bentayga. Bovendien zal hij in staat zijn om 80 kilometer alleen elektrisch te rijden, waardoor het woon-werkverkeer in de stad net iets verantwoordelijker wordt.

Aan de voorkant zijn BMW’s kenmerkende nierengrilles naar nieuwe proporties geblazen, terwijl een klein XM-embleem in de linkerhoek is genesteld. Twee sets lichten aan de voorkant complementeren de stralende grille-omlijsting, terwijl de vierkante lijnen over de motorkap en rond de zijkant van de auto doorlopen.

Het zijprofiel is waar je pas echt een gevoel krijgt over de grootte van de XM. Grote 23-inch velgen zijn te zien onder uitlopende maar boxy wielkasten, terwijl een aflopende daklijn – vergelijkbaar met een coupé allicht – de zaken verfijnder maakt en het oog naar achteren leidt, wat misschien wel het mooiste deel van de auto is.

Hier vinden we de een knipoog naar de originele M1, dankzij lasergeëtste BMW-emblemen aan weerszijden van de achterruit, een speciale XM-badge — compleet met M-strepen en zonder BMW-rondel — evenals zeshoekige uitlaatpijpen, twee op elkaar gestapeld aan weerszijden.

Het interieur is even futuristisch en imposant, met een indrukwekkend bestuurdersgedeelte dat eruitziet alsof het uit de met leer beklede cabine is gesneden. Tevens loopt er een enorm scherm richting naar de passagierszijde, dat wordt gescheiden door een metalen staaf.

Bekijk de BMW Concept XM hieronder en verwacht de bolide ergens volgend jaar wereldwijd gelanceerd bij de dealer.

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

BMW Concept XM

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram