Nederland verwelkomt met Birra Viola Italiaans premium bier

Birra Viola italiaans bier nederland

Nederland verwelkomt met Birra Viola Italiaans premium bier

Nederland verwelkomt met Birra Viola Italiaans premium bier. Het Italiaanse biermerk is nu verkrijgbaar bij de betere slijterij en horeca.

Birra Viola italiaans bier nederland

Bierliefhebbers opgelet! Nederland is een waar premium bier rijker. Bier dat ontstaan is uit Italiaanse passie, liefde en creativiteit, dat drinkt als wijn en luistert naar de fraaie naam Birra Viola. De Hollandse doop heeft zich onlangs voltrokken, dus bestel snel bij de betere restaurants of bemachtig één van de fraaie flessen – ook zeer geschikt als geschenk.

Birra Viola is in 2010 geboren in Cattolica aan de Adriatische kust in de provincie Emilia-Romagna. In deze streek heet dat wat heel goed is viola. Bier dat de goedkeuring heeft, wordt er dan ook omschreven als birra viola. Maurizio Arduini, zowel bedenker als maker van Birra Viola, mag van de kritische locals zijn bier viola noemen.

Food pairing

In Italië wordt Birra Viola, dat vijf verschillende stijlen omvat, geroemd om zijn elegantie, zachtheid en evenwichtigheid. Velen vergelijken het Italiaanse premium bier met een culinaire wijn, omdat de bieren als geheel matchen bij vrijwel alle gerechten.

Dat ze zich bij uitstek lenen voor een beer food pairing bewees topchef Pasquale Carfora van restaurant Aroma in Vaassen tijdens de officiële lancering. Deze topchef liet onder meer zien hoe de Bianca blanche een mooi samenspel vormt met rode garnalen uit Mazara del Vallo, witte perzik en ricotta, Numerotre pale ale met buikspek, geroosterde aardappel, zwarte olijven en wilde paddenstoelen en de Viola 10th Anniversary met een parfait van robiola, verschillende structuren van vijg en gezouten karamel. Birra Viola is gevangen in een hippe fles die dezelfde hoeveelheid meet een wijnfles.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door avec.the agency (@avec.the.agency)

 

Vijfmaal Italiaans premium bier

Birra Viola Bianca blanche 4.8

Dit fris-fruitige bier komt voort uit de Saaz-hop, die het een delicaat bittertje geeft. Bianca Blanche wordt geproduceerd met gerstemout én granen als tarwe en spelt van Italiaanse bodem. Ongefilterd en verrijkt met een aangename mélange van kruiden, waaronder koriander, en sinaasappelzeste, weerspiegelt dit bier de unieke Viola-smaak.

Birra Viola Rossa red ale 6.6

Koperachtige en robijnrode reflecties en een wit, vastberaden schuim worden beurtelings opgevangen in dit bijzondere bier met een mondgevoel dat zich het best laat omschrijven als verbluffend. Deze krachtpatser is rijk aan kruidige aroma’s die flirten met de smaakpapillen en een lange, romige afdronk garanderen.

Bionda lager 5.6

Eersteklas hop, de allerbeste tweerijige zomergerst en ondergisting maken van Viola Bionda Lager een kloppend geheel. Bionda Lager onderscheidt zich als toegankelijke pils door zijn stevige schuim en ronde, frisdroge smaak. Wees gewaarschuwd: van deze pils blijf je drinken!

Numerotre pale ale 6.9

Deze ongefilterde pale ale, hergist op fles, steelt door zijn amberkleurige gloed op elk feestje de show. De gerstemout brengt duidelijke tonen van bloemen en intens exotisch fruit in het glas naar voren. Afgewerkt met een sterk maar passend bittertje is dit een bier om te onthouden.

Viola 10th Anniversary 5.7

Voor dit blonde jubileumbier zijn de mooiste mouten geselecteerd. Deze geven met het 100 procent Italiaans hopboeket prettige aroma’s van citrus en zoete tonen aan de Viola 10th Anniversary. Een beslissende, maar niet te uitgesproken bitterheid wordt in de mond aangevuld met een lichtdroge, ronde body en vergezeld door een bloemig tintje en frisse hints van hars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Birra Viola (@birraviola_nl)

Birra Viola kopen

Birra Viola is min of meer bij toeval ontdekt door de eigenaren van La Prosciutteria, een warenhuis voor mediterrane delicatessen in Abcoude. Na één slok waren ze al overtuigd dat dit bier naar Nederland gehaald moest worden. La Prosciutteria geldt sinds vandaag als de – enige – importeur van Birra Viola in Nederland.

De bieren zijn verkrijgbaar bij restaurants als Aroma in Vaassen, pizzeria’s als Gusto in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, beachclubs als Titus in Kijkduin, bij diverse traiteurs als Caseus in Amsterdam, bij Landmarkt in Amsterdam en in de betere speciaalzaken als The Art of Wines in Amsterdam-Buitenveldert.

Via birraviola.nl vind je alle verkoopadressen.

Birra Viola italiaans bier nederland

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram