Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 gaat op de Franse tour

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 kopen

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 gaat op de Franse tour

Une Bière du Soir, want Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 gaat op de Franse tour met bourgondische smaken.

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 kopen

Deze maand is het weer tijd voor één van de fijnste momenten van het jaar, althans voor bierliefhebbers in ons land. Op woensdag 28 september lanceert Hertog Jan namelijk de zesde editie van het exclusieve Grand Prestige Vatgerijpt. De Limburgse brouwerij heeft zich dit jaar laten inspireren door Franse, bourgondische smaken en liet hun kroonjuweel maandenlang rijpen op verschillende houten vaten uit Frankrijk.

Nadat de voorgaande edities binnen een half uur waren uitverkocht, wisten de brouwers deze editie meer vaten te bemachtigen, waardoor ze de oplage van Vatgerijpt 2022 konden vergroten. Omcirkel jij de 28e alvast in je kalender?

Grand Prestige Vatgerijpt 2022

De oorsprong van Grand Prestige Vatgerijpt bevindt zich dit jaar in vier verschillende Franse streken. De brouwers reisden af naar het zuidelijke land om de mooiste vaten te selecteren en vulden deze in Arcen met Grand Prestige. In de vatenkelder van de brouwerij kreeg het bier de tijd om te rusten en zijn smaak te ontwikkelen. Dat resulteerde in vier bijzondere varianten: bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados. Deze smaken maken Vatgerijpt 2022 een Bière du Soir, het digestief onder de bieren.

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 kopen

Bière du Soir

Frankrijk kenmerkt zich net als Limburg door het bourgondische leven. Daar liet meesterbrouwer Micha Peute zich dan ook door inspireren bij het ontwikkelen van Vatgerijpt 2022. Zijn doel was om een bier te creëren dat als perfect slotstuk dient van een uitgebreid diner, een Bière du Soir.

Micha Peute: “Als ze ergens weten hoe een bourgondische avond eruit ziet, dan is dat in Frankrijk. Toen ik hier samen met nestorbrouwer, en bovendien uitvinder van Vatgerijpt, Gerard van den Broek naar afreisde waren we het er al snel over eens dat we ons kroonjuweel dit keer op de oude vaten van bordeaux merlot, cognac, armagnac en calvados wilden laten rijpen. Stuk voor stuk dranken met een rijke geschiedenis die onze Grand Prestige verrijken met bijzondere smaken. Van de volmondige, fluweelzachte smaak van de calvados met tonen van krent, honing, appel en peer tot aan de zachte smaak van de cognac met vanille, zoete amandel, witte druif en steenfruit. En van de lichtzure bordeaux merlot met tintelende tonen van chocolade en kers tot de armagnac waarin je amandel, krent en een licht zuurtje proeft.”

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022

Digestief als traditie

Frankrijk staat bekend om diens buitengewone digestieven. Een digestief is een drankje van een hoger alcoholpercentage dat na de maaltijd gedronken wordt en waarmee de Fransen traditiegewijs hun diner afsluiten. Met Vatgerijpt Bière du Soir verrijkt Hertog Jan niet alleen de smaak van de Grand Prestige met Franse invloeden, maar halen ze bovendien een Franse, bourgondische traditie naar Limburg.

Net als een digestief is Vatgerijpt een bier waar je echt even voor gaat zitten en de tijd voor neemt. Om het bier optimaal te ervaren, drink je deze op een temperatuur van 10 tot 12 graden uit een bierglas met een wijde opening aan de bovenzijde. Op deze manier komen de aroma’s goed vrij en kun je de vele smaken het beste ontdekken. “Onze Grand Prestige was al een gelegenheid op zich, maar met de invloeden van traditioneel Frans vakmanschap hebben we een nog unieker moment weten te brouwen.”, aldus Micha Peute.

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2022 kopen

Op woensdag 28 september gaat Grand Prestige Vatgerijpt 2022 online in de verkoop en is dan vanaf 12.00 uur verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. V

oor bierliefhebbers die niet kunnen wachten, zijn de bieren vanaf zaterdag 24 september al te verkrijgen in de brouwerijwinkel in Arcen. De prijs van een fles Vatgerijpt (75cl) met een proefglas is €29,- en de verschillende varianten zijn ook in een set van vier verkrijgbaar voor €116,- inclusief glazen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram