WHISKY COCKTAIL: Klaar voor het weekend met dit Benriach Penicillin cocktailrecept

Benriach Penicillin cocktail - Cocktailrecept met whisky

WHISKY COCKTAIL: Klaar voor het weekend met dit Benriach Penicillin cocktailrecept

Cocktailrecepten met whisky? Met de Benriach Penicillin cocktail ben je komend weekend helemaal het mannetje.

Benriach Penicillin cocktail - Cocktailrecept met whisky

Liefhebbers van whisky drinken hun spirit misschien bij voorkeur puur, en wellicht zelfs gekoeld door een blok ijs. Inmiddels is de cocktail met whisky echter gelukkig ook helemaal ingeburgerd. En wie een avond op pad is en lekker gaat borrelen of stappen, weet dat een verkoelend mixdrankje vaak overall prettiger is dan bijvoorbeeld een pure Scotch. In dat kader is de Benriach Penicillin cocktail ongetwijfeld iets voor jou, dus check snel de receptuur.

Voor deze cocktail met whisky-receptuur kijken we naar een fles tienjarige Benriach. De klassieke, zoete, fruitige Benriach Original 10, is voor de gelegenheid vermengd met citroensap, honing en gember. Je creëert hiermee een cocktail voor de zintuigen en ontdekt een wereld van smaak.

In The Original Ten voegt het subtiele gebruik van turf een spoor van rokerigheid toe en accentueert het de honingzoete zoetheid van het Benriach-karakter, waardoor het de perfecte basis is voor een penicillinecocktail. Wanneer het wordt gemengd met citroensap, honing en gember, ontstaat een smaakexplosie met subtiliteit.

Dat is echter niet alles. We gaan tot slot namelijk een stapje verder qua robuustheid, want de toevoeging van Benriach Smoky Ten zorgt voor nog een extra laagje rokerigheid van geturfde whisky, voortbouwend op de subtiele rook van de Original Ten.

Benriach Penicillin cocktail-recept

Ingrediënten

  • 50 ml Benriach Original Ten
  • 20 ml vers citroensap
  • 20 ml honing-gembersiroop*
  • 8 ml Benriach Smoky Ten
  • Gekonfijte gember of citroenschil

* Honing-gembersiroop maken: Combineer 1 kopje honing, 1 groot stuk (15 cm lengte +-) gember, geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 kopje water, in een pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag tot medium en laat 5 minuten sudderen. Koel een nacht, zeef en behoud alleen de siroop. Je kunt dit goedje tot wel een maand bewaren in de koelkast.

Tools

  • Jigger (50 ml)
  • Shaker
  • Zeef
  • Rocks Glas (ook bekend als Old Fashioned Glass)
  • Middelgrote steelpan

Bereidingswijze

  1. Voeg Benriach Original Ten, citroensap en honing-gembersiroop toe aan een shaker met ijs en schud krachtig.
  2. Giet in een Rocks Glas met vers ijs.
  3. Voeg de Benriach Smoky Ten toe.
  4. Garneer met een stukje gekonfijte gember of citroenschil.
  5. Schenk en geniet!

 

Benriach Penicillin cocktail - Cocktailrecept met whisky

Post a Comment

#Volg ons op Instagram