Red Bull kondigt F1-Style RB17 Hypercar aan

Red Bull RB17 hypercar

Red Bull kondigt F1-Style RB17 Hypercar aan

De nieuwe Red Bull RB17 is een Formule 1-stijl hypercar. Het is de eerste productauto ooit van de F1-renstal en komt met de nodige paardenkracht.

Kort na het officiële debuut van de 1.063 pk sterke Mercedes-AMG One, heeft Red Bull Advanced Technologies, de high-performance engineering afdeling van Red Bull Racing Group, de eerste details aangekondigd van zijn nieuwe, op de Formule 1 geïnspireerde hypercar, genaamd de “RB17”.

De RB17 wordt de allereerste productieauto van Red Bull – volledig in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Hoewel specifieke technische details voorlopig geheim zijn gehouden, heeft Red Bull onthuld dat de tweezitter zal worden aangedreven door een V8-hybridemotor die meer dan 1.100 pk produceert en is ontworpen rond een koolstofcomposietkuip met “het meest geavanceerde grondeffectpakket dat beschikbaar is in een serieproductieauto.”

“De RB17 markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van Red Bull Advanced Technologies, die nu volledig in staat is om een ​​serieproductie-auto te creëren en te produceren op onze Red Bull Technology Campus”, zegt Christian Horner, CEO van Oracle Red Bull Racing en Red Bull Advanced Technologies. “Verder markeert de RB17 de eerste keer dat een auto met het Red Bull-merk beschikbaar is voor verzamelaars.”

Red Bull RB17 hypercar

“De RB17 destilleert alles wat we weten over het creëren van kampioenschapswinnende Formule 1-auto’s in een pakket dat extreme prestatieniveaus levert in een circuitauto met twee zitplaatsen”, voegt Red Bull CTO Adrian Newey toe. “Gedreven door onze passie voor prestaties op elk niveau, verlegt de RB17 de ontwerp- en technische grenzen ver buiten wat eerder beschikbaar was voor liefhebbers en verzamelaars.”

De prijzen voor de RB17 beginnen bij £ 5 miljoen GBP (ongeveer € 5,8 miljoen) en er zullen slechts 50 auto’s worden aangeboden voor verzamelaars. De aankoop van het voertuig omvat extra voordelen die eigenaren dichter bij het Red Bull Racing-team brengen, waaronder toegang tot simulatoren, voertuigontwikkeling, training op het circuit en exclusieve ervaringen. Service en onderhoud worden ook rechtstreeks ondersteund door de Red Bull-fabriek, afgestemd op elke eigenaar en zijn gebruikersprofiel. De productie zal naar verwachting in 2025 beginnen.

Ga naar de Red Bull-website voor meer informatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram