Hyundai onthult de langverwachte IONIQ 6 EV

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai onthult de langverwachte IONIQ 6 EV

De langverwachte Hyundai IONIQ 6 EV is onthuld De nieuwe elektrische auto van Hyundai is gebaseerd op de Prophecy conceptauto uit 2020.

Hyundai IONIQ 6 ev

Meer dan een jaar nadat de Zuid-Koreaanse autofabrikant zijn IONIQ 5-crossover onthulde, heeft Hyundai eindelijk de IONIQ 6 onthuld, een nieuwe volledig elektrische sedan. Geïnspireerd door het originele Prophecy-concept dat in 2020 werd getoond, krijgt de IONIQ 6 een extreem gestroomlijnd ontwerp, waarbij grote nadruk wordt gelegd op aerodynamische efficiëntie.

Terwijl de meeste andere auto’s op de markt gemiddeld een luchtweerstandscoëfficiënt hebben van 0,25 tot 0,3, komt Hyundai’s nieuwste creatie uit op slechts 0,21, dankzij een hele reeks slimme functies zoals de lage neus, actieve luchtkleppen, wielspleetverkleiners, optionele slanke digitale zijspiegels, een elliptische vleugel-geïnspireerde spoiler, een lichte boat-tail constructie en scheidingsdetails aan beide zijden van de achterbumper. De Aziatische automaker heeft geen middel onbeproefd gelaten en heeft de onderkant zelfs aerodynamisch geavanceerd gemaakt, met behulp van een volledige onderwagenafdekking, geoptimaliseerde deflectors en kleinere wielkastopeningen.

Wat het interieur betreft, biedt de IONIQ 6 wat Hyundai noemt een ‘coconvormige’ cabine die grotendeels is gemaakt van duurzame materialen om het groene initiatief van de autofabrikant te bevorderen, waaronder eco-verwerkt leer en gerecyclede PET-stof. Omdat de EV is gebouwd op het nieuwe modulaire platform van het merk, konden ontwerpers en ingenieurs de vloer van het interieur volledig vlak houden, waardoor passagiers een ruimere ervaring krijgen. Ter afronding van de auto is er een modulair touchscreen-dashboard, een 12-inch touchscreen-display en nog een 12-inch digitaal cluster.

Helaas zijn de specificaties nog niet onthuld en is er voorlopig geen releasedatum, dus geïnteresseerden moeten ons in de gaten houde voor meer updates van Hyundai. Wat is jouw eerste impressie van de Hyundai IONIQ 6 EV?

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai IONIQ 6 ev

Hyundai IONIQ 6 ev

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram