Mercedes’ 1.063 pk sterke Mercedes-AMG One maakt debuut

Mercedes-AMG One

Mercedes’ 1.063 pk sterke Mercedes-AMG One maakt debuut

De 1.063 pk sterke Mercedes-AMG One van Mercedes maakt zijn debuut. De Formule 1-auto voor op de weg is reeds volledig uitverkocht.

Vijf jaar na de presentatie van het eerste concept heeft Mercedes officieel de voltooide versie van zijn langverwachte Mercedes-AMG Project ONE onthuld. De One hypercar is de nieuwe droomauto van Mercedes-AMG, het toppunt van het weglegale aanbod van de autofabrikant.

De One, die voor het eerst de nieuwste en meest efficiënte Formule 1-hybridetechnologie overbrengt naar een straatlegale auto, beschikt over een hybride aandrijflijn van 1.063 pk, aangedreven door een 1,6-liter V6-turbomotor en vier elektromotoren die de hypercar van nul naar 100 km/u in 2,9 seconden.

De gespierde vorm van de auto zou gebaseerd zijn op een eenvoudig principe; “omdat elk ontwerpdetail een specifiek voordeel biedt voor de algehele prestaties van het voertuig”, met proporties gebaseerd op een middenmotorconcept met grote wielkasten, een wespentaille, dynamische daklijn en verticale haaienvin.

De futuristische cockpit blijft een authentiek F1-gevoel bieden met vloeiende contouren, koolstofvezelsteunstructuren, gebeeldhouwde racestoelen, gele contrasterende stiksels over magmagrijze oppervlakken en een rechthoekig stuur.

De eerste Mercedes-AMG One-auto’s worden tegen het einde van 2022 geleverd en alle productiemodellen zijn inmiddels gereserveerd tegen een gerapporteerd prijskaartje van $ 2,7 miljoen, zo’n € 2,5 miljoen.

Lees hier meer over de Mercedes-AMG One.

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram