Mijenta introduceert haar duurzame tequila in Nederland

mijenta tequila

Mijenta introduceert haar duurzame tequila in Nederland

Mijenta heeft haar duurzame tequila in Nederland geïntroduceerd. Por la tierra. Por la gente. Por la vida.

mijenta tequila

Tequila-liefhebbers opgelet, Mijenta, het prijswinnende en kleinschalige tequilamerk uit de Mexicaanse hooglanden van Jalisco, presenteert Mijenta Tequila Blanco en Mijenta Tequila Reposado nu ook aan Nederland. Het merk zet in op een duurzame productie waarbij rekening wordt gehouden met het land en de lokale bevolking. Dat is pas écht genieten met een goed gevoel!

Mijenta, afgeleid van het Spaanse “mi gente”, ofwel “mijn mensen”, is nu eindelijk ook verkrijgbaar in Nederland. Maar wat maakt dit Mexicaanse merk zo bijzonder? Het begint uiteindelijk bij de drank zelf, en hoe deze smaakt, maar er is meer. Lees snel verder.

Mijenta is aromatisch en complex

Mijenta Tequila Blanco is een aromatische, complexe en zijdezachte tequila met lange afdronk en geurnoten van vanille, karamel, tropische fruit, kaneel en andere specerijen. Eenmaal in de mond komen honing, vanille, karamel, vers fruit en specerijen naar boven. De Reposado rijpt zes maanden op Amerikaans en Frans eiken en Frans acacia waardoor de tequila een volle body krijgt en hints van bergamot, honing, gedroogd fruit, oranjebloesem en cacao bij zich draagt.

Slow tequila

Alle duurzame tequila’s van Mijenta worden van volwassen blauwe agave geproduceerd onder toeziend oog van maestra tequilera Ana Maria Romero. De kenmerkende smaak van Mijenta komt voort uit het secure, langzame proces en de traditionele methodes die het bedrijf gebruikt voor haar tequila. Zo worden de te oogsten planten met aandacht geselecteerd door Ana en haar professionele team van lokale jimadores (agaveboeren).

De agave krijgt de tijd om te groeien, aangezien de planten pas worden gekapt na zeven of acht jaar – in tegenstelling tot de twee of drie jaar die gebruikelijk is om bulktequila te produceren. De agaveharten worden vervolgens langzaam gekookt en gefermenteerd. Alles krijgt de tijd die nodig is voor het beste resultaat.

mijenta tequila

Mijenta gebuikt bij de verbouwing van hun agave geen pesticiden of herbiciden zodat het land gezond blijft, en bottelt zowel de Blanco als de Reposado ongefilterd, waardoor het unieke karakter van Mijenta wordt versterkt. De flessen worden vervolgens met de hand gevuld, genummerd en gelabeld door inwoners van Jalisco. Op deze manier betrekt het merk de lokale gemeenschap bij de productie van de tequila. Maar er is meer.

Kwaliteit en duurzaamheid

Duurzaamheid en de lokale gemeenschap vormen het DNA van Mijenta’s filosofie. Niet alleen betrekken ze lokale boeren en werknemers het maken van hun tequila, ze hebben ook een stichting opgezet, de Mijenta Foundation, die zich inzet voor het behoud van oorspronkelijke en voorouderlijke vaardigheden en ambachten.

Alle verpakkingsmiddelen die nodig zijn, worden in Mexico gekocht, de flessen worden zelfs uit lokaal gerecycled glas vervaardigd, en al het papier dat Mijenta gebruikt, denk aan labels en stickers, wordt gemaakt van agave-afval. Het is duidelijk dat niet alleen de hoge kwaliteit van de tequila voorop staat bij Mijenta; deze gaat hand-in-hand met de lokale cultuur en onze planeet. Een echte duurzame tequila.

Naast de Blanco en Reposado, lanceert Mijenta in september 2022 de Añejo Gran Reserva in Nederland. Deze exclusieve tequila rijpt achttien maanden op niet alleen eiken en acacia, maar krijgt ook twee maanden de tijd in kersenvaten.

mijenta duurzame tequila

Mijenta Tequila Blanco en Mijenta Tequila Reposado zijn nu verkrijgbaar bij de horeca van Soho House en The Entourage Group, cocktailbar Flying Dutchmen in Amsterdam, de winkels Sterk Amsterdam, BarrelProof Boutique in Rotterdam en De Gouden Ton.

Online is Mijenta’s duurzame tequila te koop via DrankDozijn.nl en Caneandgrain.nl vanaf € 52,90.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram