5 Restaurants met oesters happen aan het water

5 restaurants aan het water met oesters

5 Restaurants met oesters happen aan het water

Op zoek naar restaurants aan het water met oesters? Bij deze 5 restaurants kun je in sfeervolle setting lekker genieten van allerlei oesters.

5 restaurants aan het water met oesters

Wist je dat oesters oorspronkelijk uit China komen? Ze werden honderd jaar voor Christus geïntroduceerd in Europa als voedsel voor de armen. Oh, how things have changed. Ben jij een oesterliefhebber en nuttig je ze het liefst op een mooi terras aan het water? Lees dan vooral verder, want wij ontdekten de mooiste plekjes voor een ziltig hapje mét bijpassend drankje aan het water. 

Oesterij in Yerseke
In het zuidelijke en bijna altijd zonnige Zeeland geniet je van verse oesters, rechtstreeks uit de kwekerijen. Bij Oesterij in Yerseke aan de Havendijk slurp je je oesters naar binnen terwijl je uitkijkt op hun eigen oyster farm. Het is een echt familiebedrijf dat sinds 1906 is gespecialiseerd in het kweken van verschillende schelpdieren. Vandaag de dag zorgt alweer de vierde generatie voor de meest verse gerechten op jouw bord; elke dag varen de schepen uit om de oogst binnen te halen. Meer weten over Oesterij? Neem vooral een kijkje op de website.

5 restaurants aan het water met oesters

George Marina in Amsterdam
Bij George Marina aan de Sparklerweg in Amsterdam kun je plaatsnemen op het grote terras of je bootje aanmeren na een dag varen door de Amsterdamse grachten. Hier pak je nog een zomerse zonsondergang mee, inclusief gouden uurtje. Je waant je even aan de Franse Côte d’Azur, want ze houden hier van het leven, de joie de vivre. Daar passen oesters en een fijn rosétje bij! AIX Rosé lanceerde er hun vintage 2021 en om dat te vieren kun je van mei tot en met juli bij George Marina zes oesters en een fles AIX Rosé bestellen voor maar € 48,50. Boek je tafel hier en enjoy!

5 restaurants aan het water met oesters

Harbour Café in Groningen
De hele dag in de zon op het terras, bootjes die voorbijvaren, een fris drankje in je ene hand en een oester in de andere. Als oester- en visliefhebber ben je bij Harbour Café in Groningen aan het juiste adres. De sfeer is er relaxed; je komt hier binnen als gast en vertrekt als een vriend. De visboer komt elke dag verse vis, schaal- en schelpdieren leveren zodat jij altijd het beste geserveerd krijgt. Enthousiast geworden? Reserveer je tafel hier.

5 restaurants aan het water met oesters

Brasserie Paardenburg in Amstelveen
In Amstelveen/Ouderkerk aan de Amstel vind je Brasserie Paardenburg. Op de menukaart staan verschillende Franse klassiekers, waaronder kraakverse oesters. Lekker wijntje erbij? Dat is bij Brasserie Paardenburg geen enkel probleem. Met ruim vijfhonderd verschillende wijnen is het een walhalla voor de echte wijnliefhebber. Neem plaats in de prachtige groene achtertuin of op het terras aan het water. Zeker zijn van je plekje? Reserveer hier een tafel.

5 restaurants aan het water met oesters

Buitenplaats Slangevegt in Breukelen
Aan de rivier de Vecht ligt het prachtige Buitenplaats Slangevegt. Het restaurant bevindt zich in een rijksmonument aan de Straatweg. Wat vroeger fungeerde als museum is nu een hoogstaand restaurant waar je heerlijk in stijl kunt lunchen, borrelen en dineren. Geniet van oesters met een bubbel, rosé of witte wijn of ga voor een twee-, drie- of viergangenlunch met bijpassende wijnen. Liever zelf kiezen? Dat kan, à la carte. Reserveer hier je tafel.

5 restaurants aan het water met oesters

Post a Comment

#Volg ons op Instagram