HANDIG: Hoe verkoop je een product (zoals een NFT)?

verkooptips Hoe verkoop je een product

HANDIG: Hoe verkoop je een product (zoals een NFT)?

Op zoek naar verkooptips? Hoe verkoop je bijvoorbeeld een fysiek product, maar ook iets nieuws zoals NFT?  Lees mee.

verkooptips Hoe verkoop je een product

Hoe verkoop je een product? Dit klinkt misschien heel algemeen, maar aan het verkopen van elk product of iedere dienst zit een succesformule verbonden. Zo zijn er talloze onderzoeken naar de besluitvorming van de klant, waardoor je met genoeg onderzoek of bepaalde technieken makkelijker iets kunt verkopen. Lees hier meer over het product, de prijs, plaats en de markt waarop je moet inspelen.

Onderstaande info is puur voor beginners die dromen van een eigen product verkopen. Begin bij de basis en blijf jezelf stap voor stap informeren.

Het product dat je wilt verkopen

Uiteraard is het product dat je gaat verkopen essentieel. Het product dient goed genoeg te zijn opdat mensen het daadwerkelijk willen kopen. Een goed product verkoopt zelfs zichzelf. Door concurrentie en dergelijken geldt dit echter niet altijd. Niet alleen het product zelf is dus belangrijk, het draait ook om de marketing. Zo zijn er genoeg middelmatige producten die goed worden verkocht door de juiste marketing. Een goede beschrijving waar je mensen mee overtuigt waarom zij dit product willen hebben is belangrijk. Je verkoopt eigenlijk een gevoel. Blije gezichten op de campagneposter vertellen iets over de emotie die het product – of de dienst – moet opwekken.

Prijs vaststellen

Zodra je weet welk product je wilt verkopen kun je de prijs vaststellen. Hiervoor dien je natuurlijk te kijken naar de productiekosten, wat je ermee wil verdienen, de marge, en andere kosten die je wilt overbruggen. Bekijk ook vooral de concurrentie en kom erachter wat voor prijzen zij hanteren en waarom. Verplaats je ook in de consument; hoeveel zou een klant over hebben om jouw product te kopen? En probeer ook zo goed mogelijk te beschrijven waarom dit product goed genoeg is voor de beschreven prijs.

Waar je het gaat verkopen

Dit is voor heel veel producten niet zo complex, maar wat als je van plan bent om nieuwe producten te verhandelen. Ga je bijvoorbeeld NFT’s verkopen? Dan zijn NFT marketplaces de juiste plek. Ga je tweedehands kleding verkopen? Dan zul je sneller naar een kledingplatform neigen. Waar je een product verkoopt is afhankelijk van de branche waar je in verkeert. Kies daarom de juiste plaats om iets te verkopen, wat zowel online als op locatie kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je producten op verschillende locaties te verkopen. Zo heb je ook meer kans dat je iets verkoopt omdat je meer mensen kunt bereiken.

De markt

Bij het verkopen van een product is het ontzettend belangrijk om te kijken naar de markt. Alles draait namelijk om vraag en aanbod. Is er weinig vraag naar een product, maar wel veel aanbod? Dan is het misschien niet de juiste keuze om hetzelfde pad te bewandelen als de concurrent. Is er weinig aanbod, maar veel vraag naar een product? Dan heb je misschien een ‘gat in de markt’ gevonden! Verdiep je dus eerst in de markt en vraag eens in je omgeving of zij jouw product zien zitten. De mensen die binnen jouw doelgroep vallen zijn de personen die je dit soort vragen moet stellen.

Conclusie

Voordat je begint met de verkoop van een product zul je dus rekening moeten houden met een aantal zaken. Zo kun je beter eerst marktonderzoek doen om te kijken of mensen jouw product wel gaan zien zitten. Daarnaast dien je een goede, eerlijke prijs vast te stellen die je ook kunt beargumenteren. Zodra je dit allemaal op orde hebt kun je gaan verkopen.

Succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram