Restaurant REM pakt culinair uit op Rem-Eiland bij de Amsterdamse Houthavens

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM pakt culinair uit op Rem-Eiland bij de Amsterdamse Houthavens

Restaurant REM pakt culinair uit op Rem-Eiland bij de Amsterdamse Houthavens. Geniet van het fraaie uitzicht op je bord én uit het raam.

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM heeft zijn bijzondere deuren geopend. De nieuwste food destination in Amsterdam biedt niet alleen culinaire verleidingen door chef-kok Bobby Rust, zoals de rogvleugel, maar is ook goed voor een uniek uitzicht over het IJ. Geschikt voor een romantisch diner of een avondje borrelen met vrienden – met een fraai dakterras op komst – is REM een ware must visit.

REM is een initiatief van horeca-ondernemers Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes, en is gevestigd in het Rem-Eiland. Ze openden er een restaurant, bar en meeting spaces, én een waanzinnig dakterras moet deze zomer gereed zijn. Of je nu komt voor een heerlijke kop koffie, een 6-gangen fine dining diner, een cocktail of omdat je zin hebt om te dansen; REM heeft het allemaal.

Verdiepingen vol verrassingen

Beneden schuif je aan voor verrassende cocktails en dito bites. Een verdieping hoger worden alle zintuigen culinair geprikkeld met mooie fine dining gerechten en bijpassende wijnen. Vergaderen in stijl kan bij Studio REM en op het dakterras ben je altijd verzekerd van een waanzinnig uitzicht en een fijne plek om even op adem te komen.

Keuken met smaak

De keuken wordt aangestuurd door chef-kok Bobby Rust. Bobby deed zijn jarenlange ervaring op in verschillende toonaangevende restaurants zoals Ron Gastrobar, De Librije en Envy Amsterdam. Ook is hij bekend van het televisieprogramma ‘De Nieuwe Garde’.

Bobby’s aandacht voor detail resulteert in een pure, experimentele en toegankelijke stijl waarin niet veel ruimte is voor poespas. Bobby en zijn team laten je kiezen uit een compacte, maar veelbelovende à la carte kaart of een Chef’s menu waarbij je kunt kiezen uit 4 tot 6 gangen. Ook maak je zelf de keuze voor vlees, vis of vegetarisch. Denk bijvoorbeeld aan konijn met Noordzeekrab, witlof en zuurkool, ‘Beet Wellington’ met oerbiet en paddenstoelen en een plank gevuld met een mooie selectie aan kazen.

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Uiteraard wordt elk gerecht gecompleteerd met een bijpassend drankje – met of zonder alcohol. Het restaurant beschikt over een uitgebreide wijnkaart waar voor iedereen wel een favoriet op staat. Van wit tot oranje en van mousserend tot dessertwijn. De volgende dag vroeg op? Het BoB-arrangement – met onder andere een non-alcoholische Spaanse Merlot en een Bora Bora Brew met ananassap en bitters – laat je opstaan zonder kater en vult de gerechten eveneens mooi aan.

REM heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en werkt zoveel mogelijk met lokale en duurzaam geproduceerde producten. Zo komen de wijnen uitsluitend uit Europa – van Maastricht tot aan Piëmont – waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft. De wijnkaart, samengesteld door sommelier Juul van de Ven, staat vol met mooie biologische en biodynamische opties, maar ook met natuurwijnen.

Prikkelende ervaringen

De totaalervaring begint in de bar: dé plek om ontspannen te lunchen, borrelen met bites of nog even te blijven hangen wanneer de avond jong is. Hier ligt de nadruk meer op comfort food en gezellig bijpraten met een bijzondere cocktail of lokaal biertje in de hand. En die speelse vibe voel je overal in het pand. Denk aan grafische prints, neon smileys en discobollen. Maar ook aan een potje pingpong en arcadekasten in REM Studio – je ontvlucht hier voor even de stad en het dagelijkse leven. Dit zie je ook terug in het design dat de horecaondernemers liefdevol beschrijven als ‘Modern eighties vibe’. Een sterke industriële basis – vooral in exterieur – aangekleed met geometrische vormen en speelse elementen die vooral veel warmte en toegankelijkheid uitstralen. Harde statementkleuren zorgen voor frisheid en fun.

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Het letterlijke hoogtepunt van REM is het mooiste dakterras van Amsterdam-West. Installeer jezelf met een drankje en hapje op een van de loungebanken met je gezicht in de zon en een waanzinnige skyline op de achtergrond. In het weekend draait een DJ de lekkerste platen totdat de zon ondergaat. En no worries, twee verdiepingen lager gaat het feestje gewoon verder tot in de vroege uurtjes.

Reserveren bij restaurant REM

Een tafeltje reserveren bij dit unieke restaurant gelegen aan één van de ‘pieren’ in de Houthavens doe je via de website. Daarnaast is REM Studio af te huren voor o.a. vergaderingen, lezingen en privé-events zoals babyshowers, verjaardagen en private dinners. REM organiseert regelmatig evenementen en feestjes op speciale dagen zoals Koningsdag en Halloween. Eigenlijk vindt REM altijd wel een reden voor een feestje, dus hou vooral de website en het Instagram account in de gaten om up-to-date te blijven.

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Restaurant REM Rem-Eiland Amsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram