HANDIG: Een echte mannentuin maken doe je zo

tips echte mannentuin maken

HANDIG: Een echte mannentuin maken doe je zo

Dit voorjaar tuinieren en de tuin opnieuw inrichten? Een echte mannentuin maken doe je een stuk gemakkelijker met deze handige tips.

tips echte mannentuin maken

Wanneer het zonnetje schijnt, is je tuin de meest geschikte plek om tijd door te brengen met vrienden en familie. Spelletjes doen, even bijpraten of genieten van een lekker hapje en een drankje. Of wil je toch liever relaxen met een goed boek of een filmpje? Wat je het liefst doet in je tuin is natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar hoe zorg je nu dat je een echte mannentuin hebt waarin jij datgene kunt doen wat jij het liefst wil?

Lees snel verder om erachter te komen hoe jij dat doet.

Niet te veel poespas

In veel tuinen zijn vaak veel decoraties en accessoires te vinden, zoals een boel planten, beelden en vazen. Dit maakt het vaak meer tot een vrouwelijke tuin. In een echte mannentuin staan niet te veel overbodige spullen. Zorg ervoor dat alles in je tuin dan ook echt een praktische functie heeft, zodat je er wat aan hebt in plaats van dat het je alleen maar in de weg staat.

Als jij bijvoorbeeld graag met vrienden of familie gaat barbecueën, moet je zorgen dat je daar genoeg ruimte voor hebt. Zorg in dat geval dat je een mooie barbecue binnen handbereik hebt. Een geschikte plek waar je kan genieten van het heerlijke eten is dan erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een grote tuintafel waar je al het lekkere eten en drinken op kunt uitstallen. Nodig je dierbaren uit, schuif een paar comfortabele tuinstoelen aan en het feest kan beginnen!

Kampvuur of vuurtafel

Tijdens de lange zomeravonden kan het heerlijk zijn om tot ver na zonsondergang te genieten van goed gezelschap. Dan kan het – ondanks de wijntjes of mixers – alleen wel erg frisjes worden. Een echte mannentuin gaat niet over problemen, maar juist over oplossingen! Een kampvuur of een vuurtafel is dan ook een klassieke toevoeging voor een echte mannentuin, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Naast dat het hele goede sfeermakers zijn, zorgen ze er ook nog eens voor dat je warm blijft tijdens de minder warme zomeravonden. Zelfs in de herfst, winter of lente kan een kampvuur of vuurtafel ervoor zorgen dat je nog kan genieten in je tuin zonder kou te lijden.

Maak een bar

Wil je het maken van je mannentuin écht goed aanpakken? Zorg dan voor een mooie overkapping met een barretje, waaraan jij met je maten gezellig een hapje en een drankje kan doen. Als je een sportliefhebber bent en graag sportwedstrijden kijkt, dan kun je beter kiezen om een tuinhuisje te maken. Het klinkt als een hele klus, maar dit zal reuze meevallen. Voldoende hout, het juiste gereedschap en een paar helpende handen. Dan staat er binnen de kortste keren een prachtig tuinhuisje in jouw eigen mannentuin. Hang er een televisie op en zorg voor wat comfortabele barkrukken, zodat jij voortaan in stijl je favoriete sportwedstrijden kunt kijken. Zorg ook altijd voor een goed gevulde koelkast, zodat je nooit wat tekort komt. Welke man wil dat nou niet?

Wanneer start jij met de aanleg van jouw mannentuin?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram