WONEN: Tuin en woonkamer als één geheel

tuin en woonkamer als één geheel tips wonen interieurs

WONEN: Tuin en woonkamer als één geheel

De tuin en woonkamer als één geheel? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om jouw woning dit voorjaar al gereed te maken voor de zomer.

tuin en woonkamer als één geheel tips wonen interieurs

Het duurt nog even, maar voor je het weet staat de zomer voor de deur. Daarom kun je niet snel genoeg zijn met je tuin summerproof maken. Droom jij ook van een fraaie tuin die past bij jouw huisstijl? Tegenwoordig wordt de tuin als een verlengde van het huis gezien en vormen ze samen een geheel. In de woonkamer staan veel planten, terwijl er buiten een loungeset met veel accessoires staat.

Lijkt dit jou ook mooi? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dit kunt realiseren!

Planten en groen

Een eenvoudige tip die je kunt opvolgen is door met behulp van planten de kleur groen in huis te halen. Kies bij voorkeur planten die je buiten ook hebt. Zo wordt de grens tussen binnen en buiten natuurlijk vervaagd. Varieer een beetje met de planten door ze bijvoorbeeld op te hangen of in een bijzondere plantenpot te doen. Ook leuk is om een aantal planten samen bij elkaar te zetten. Naast planten haal je ook groene accessoires in huis, zoals bijvoorbeeld kussens. Een muur groen verven of een groen meubelstuk behoren ook tot de mogelijkheden, maar pas op dat je niet doorschiet. Enige subtiliteit werkt het best.

Kleur, materiaal, patroon

Andersom kun je de kleuren in huis ook in de tuin laten terugkomen. Heb je bijvoorbeeld een muur of een meubelstuk in een bepaalde kleur, dan kun je deze kleur ook naar de tuin brengen. Denk bijvoorbeeld aan een hoek loungeset, buitenkleed of plantenbak in diezelfde kleur. Materialen zoals beton, rotan en jute kunnen ook zowel binnen als buiten toegepast worden. Een krukje van rotan kan ’s zomers buiten de dienst doen en ’s winters weer naar binnen worden gehaald, eventueel met een dekentje eroverheen. Als je bepaalde patronen in huis hebt, dan kun je deze ook naar de tuin brengen.

tuin en woonkamer als één geheel tips wonen interieurs

Woonkamer in de tuin

Heb je een grote tuin, dan kun je de keuze maken om een tuinhuisje of een (overdekte) veranda te laten plaatsen. Vind je deze verandering te rigoureus? Dan is een schaduwdoek ook een leuk idee om een woonkamer-gevoel in de tuin te creëren. Plaats een hoekbank buiten met veel kussens en een buitenkleed om het extra huiselijk te maken. Ook wandhangers op de veranda geven het gevoel alsof je in een woonkamer zit. Daarnaast kun je spelen met verlichting, zodat de tuin en de woonkamer steeds meer als een geheel wordt gezien.

Glazen pui en vloer

Wil je het groter aanpakken? Dan is het laten doorlopen van de vloer naar de tuin een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer in huis en laat deze deels doorlopen naar de tuin. Heb je laminaat of hout? Dan is een terras met vlonders bijpassend. Let dan wel op de kleur, want die moet zoveel mogelijk bij de vloer in huis passen. Zo krijg je een zo vloeiend mogelijke overgang. De finishing touch is een glazen pui. Zo krijg je veel lichtval in huis en lijkt het er helemaal op dat je woonkamer meteen overloopt naar de tuin.

tuin en woonkamer als één geheel tips wonen interieurs

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram