5 Tips voor een echte tuin voor mannen

tuin voor mannen 5 tips

5 Tips voor een echte tuin voor mannen

Is het de hoogste tijd voor een echte mannentuin met vertier? Wij hebben 5 tips voor een echte tuin voor mannen voor je op een rij gezet.

tuin voor mannen 5 tips

Als je over een redelijke achtertuin beschikt, dan mag je hier best iets moois van maken. En dan hebben we het echt niet over een tuin met alleen maar bloemen en planten. Niks mis met een beetje groen, maar je kunt er ook de ideale plek van maken om jezelf en je vrienden gedurende de zomer bezig te houden. Lees maar even mee!

Als je een beetje ruimte hebt in de tuin, dan zijn er een hele hoop mooie invullingen te bedenken in het kader van ‘genieten in de achtertuin’. De barbecue spreekt voor zich, maar wat dacht je van voetbal kijken of zelf sporten?

Check hieronder onze 5 tips om van jouw tuin een tuin voor mannen te maken.

1. Overkapping

Creëer met behulp van een overkapping tegen bijvoorbeeld de schuur een omgeving die volledig beschermd is tegen regenbuien en de hete zon. Gedaan? Dan mogen we groots denken, met bijvoorbeeld een mooie televisie. Het is heerlijk om alle zomerse sportwedstrijden met vrienden in de achtertuin te kijken, terwijl je niet bang hoeft te zijn voor dat typische Hollandse buitje of levend verbrandt.

2. Loungeset

Een biertje met vrienden smaakt het lekkerst als je volledig ontspannen in de loungeset ligt. Een mooie sigaar of shisha erbij, en jullie komen de dag wel door. We adviseren je om deze set niet onder een overkapping te plaatsen, want je wilt natuurlijk wel een beetje zon meepakken. Te warm en zonnig? Een parasol is handig en flexibel.

tuin voor mannen 5 tips

3. Terrasverwarmer

De Nederlandse zomers duren niet eeuwig, en zodra het najaar arriveert kan het al snel teruglopen qua temperatuur. Als je inmiddels een mooie tuin voor mannen hebt, dan is het lekker als je ook in de herfst en winter met vrienden af en toe kunt genieten van de buitenlucht. Aangezien je stilzit is het raadzaam om dan niet alleen aan dekens te denken, maar ook aan een zogeheten heater. Absoluut een aanrader!

4. Kunstgras

Kunstgras laten leggen, een goaltje neerzetten – en als je ruimte voldoende hebt zelfs twee – en je kunt lekker af en toe een klein balletje trappen met je vrienden of junior. Voor kinderen ideaal op te spelen zonder vies te worden, en bovendien ook prettig om met vrienden of alleen je work-outs doen in de buitenlucht. Wel even een handdoekje of matje meenemen, want gras kan prikken.

Een mooie tuin beschikt bovendien over voldoende groen, maar een goede natuurlijke grasmat vereist best wel wat onderhoud, en in het najaar en de winter kan dit zich al snel omtoveren tot een plekje waar je liever niet overheen loopt. Goed kunstgras oogt natuurlijk, voelt zacht aan en is het hele jaar door prettig te gebruiken.

5. Bar

De droom van menig man, is toch wel een eigen bar. Vooral geschikt voor onder die overkapping, is een eigen bar perfect om vrienden te ontvangen en samen een biertje te doen. Een tuin voor mannen zonder bar is eigenlijk niet af. Wist je dat er ook mobiele bars te koop en te huur zijn? Leuk voor feestjes!

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram