Sony’s VISION-S 02 lijkt veel meer dan slechts een elektrische auto

Sony VISION-S 02 auto

Sony’s VISION-S 02 lijkt veel meer dan slechts een elektrische auto

De Sony VISION-S 02 lijkt veel meer dan slechts een elektrische auto, aangezien hij vol zit met technologie om autorijden een stuk comfortabeler te maken.

Nadat Hiroshi Fujiwara de VISION-S onder handen mocht nemen, heeft Sony nu officieel zijn volgende stap richting de automarkt onthuld. Maak kennis met de VISION-S 02.

Net als zijn voorganger is de VISION-S 02 volledig elektrisch en wordt hij aangedreven door een twin-set van 200 kW motoren, die samen 536 pk leveren aan alle vier de wielen. Er is weinig bekend over de prestaties, maar Sony heeft gezegd dat de auto “Meer dan 180 km/u” zal bieden bij het vervoeren van maximaal zeven passagiers.

De VISION-S 02 gaat echter minder over snelheid en meer over technologie. Het conglomeraat stelt namelijk dat de conceptauto is uitgerust met “detectietechnologie die het menselijk zicht overtreft”, beheerd door een 360-gradensysteem dat de omstandigheden binnen en buiten het voertuig kan bewaken om volledig autonoom rijden beter te verbeteren.

Bovendien kunnen camera’s in de cabine de gezichtsuitdrukkingen en gebaren van de bestuurder observeren om concentratie en vermoeidheid te herkennen, om vervolgens het relevante niveau van feedback te geven om de bestuurder te waarschuwen en de algehele stressniveaus voor iedereen in de auto te verminderen.

 

Sony VISION-S 02 auto

Net als andere EV-auto’s zal de VISION-S 02 zijn software ook voortdurend draadloos bijwerken, zodat je altijd op de hoogte bent van de technologie, terwijl 5G-connectiviteit het enorme HD-scherm aan de voorkant van de auto in staat stelt om via cloud entertainmentdiensten te gebruiken, zoals het streamen van films. Dit wordt vervolgens geleverd via 360 Reality Audio, waardoor een surround-sound-omgeving in de cabine ontstaat.

Tal van duurzame elementen komen ook naar voren in het ontwerp van de auto, van bamboe en kunstleer gemaakt van hernieuwbare grondstoffen tot gepatenteerde Triporous-vloermatten die zijn afgeleid van rijstschillen.

De Sony VISION-S 02 is voor nu nog slechts een concept. Blijf op de hoogte via onze dagelijkse updates.

Sony VISION-S 02 auto

Sony VISION-S 02 auto

Sony VISION-S 02 auto

Sony VISION-S 02 auto

Post a Comment

#Volg ons op Instagram