RM Sotheby’s veilt 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing

1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing veiling RM Sotheby's

RM Sotheby’s veilt 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing

RM Sotheby’s veilt een 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing. De zeldzame auto moet naar verwachting zo’n $ 9 miljoen opleveren.

RM Sotheby’s zal later deze maand een prachtige 1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing veilen. Deze veiling vindt plaats bij Arizona Biltmore & Spa in Phoenix, maar bieden kan uiteraard ook op afstand.

De 300 SL Gullwing Coupé wordt door veel verzamelaars en liefhebbers binnen de autogemeenschap beschouwd als een van de meest iconische sportwagens van de eeuw. Dit specifieke model is de 13e van slechts 24 lichtmetalen Gullwings die in 1955 zijn geproduceerd en het is de enige die nieuw in Afrika is geleverd. Omdat de lichtgewicht Gullwings meestal werden gebruikt voor racen, hebben ze notoir dunne aluminium carrosserieën. Restauratie was daarom regelmatig noodzakelijk.

De kwaliteit van Paul Russell’s restauratie van het voertuig in 1975 leidde ertoe dat de auto werd uitgeroepen tot “Best Gullwing” op de Gullwing Group’s 1980 National Meeting, met fabriekscorrecte kenmerken en een originele, nummergelijke 3,0-liter NSL-motor. “Voor de veeleisende verzamelaar zou het moeilijk zijn om een ​​begerenswaardiger exemplaar te vinden dan deze auto met nummers die overeenkomen”, luidt de veilingbeschrijving.

De veiling van RM Sotheby’s Arizona vindt plaats in The Arizona Biltmore op 27 januari, en de Gullwing, de eyecatcher die dag, zal naar verwachting tussen $ 7 miljoen en $ 9 miljoen opleveren. Bekijk hier de volledige digitale catalogus van Sotheby’s.

Fotocredits: Karissa Hoses – RM Sotheby’s

Post a Comment

#Volg ons op Instagram