TRAILER: Alexander Skarsgård is wraakzuchtige Vikingprins in ‘The Northman’

The Northman trailer Alexander Skarsgård

TRAILER: Alexander Skarsgård is wraakzuchtige Vikingprins in ‘The Northman’

Alexander Skarsgård is een wraakzuchtige Vikingprins in The Northman. Ook Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Willem Dafoe & Ethan Hawke spelen mee.

Focus Features heeft de eerste trailer vrijgegeven voor The Northman, Robert Eggers‘ aankomende viking wraak-epos, met in de hoofdrollen Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Willem Dafoe en Ethan Hawke.

De film, die zich afspeelt in het 10e-eeuwse IJsland, is “een epische wraakthriller die onderzoekt hoe ver een Vikingprins zal gaan om gerechtigheid te zoeken voor zijn vermoorde vader”, aldus de officiële beschrijving van Focus. De productie begon in Noord-Ierland in maart 2020, maar werd vanwege de pandemie al snel geannuleerd en verplaatst naar augustus van dat jaar.

Eggers schakelde zijn eerdere medewerkers – cameraman Jarin Blaschke en redacteur Louise Ford – in voor de speelfilm en schreef samen met de IJslandse dichter en romanschrijver Sjón het script.

“De schaal is zo enorm en er zijn zoveel meer locaties en dingen, dat ik niet alles zelf zou kunnen doen of elke prop zelf kan kennen”, zei Eggers in een recent interview met Collider. “Dat was een uitdaging met de nieuwe film.”

“We ontwerpen al deze werelden, bouwen deze dorpen, we maken duizenden kostuums en rekwisieten, trainen de paarden, de dingen die ze moeten doen, ontwerpen de shots voor de films”, voegde hij eraan toe. “Maar in deze film is er zelden een scène die niet op een boot is of niet veel extra’s heeft.”

The Northman zal op medio april 2022 in de bioscoop verschijnen. Bekijk de eerste trailer bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram