Bushmills presenteert redesign van premium malt whiskey’s precies op tijd voor feestdagen

Bushmills premium malt whiskey

Bushmills presenteert redesign van premium malt whiskey’s precies op tijd voor feestdagen

Bushmills heeft de herontworpen premium malt whiskey’s precies op tijd voor de feestdagen gepresenteerd. Leuk als kerstcadeau om te geven en te krijgen!

Bushmills premium malt whiskey

Als we het hebben over fijne Ierse whiskey drinken – whisky mét een ‘e’ ja, want de Ieren spellen het anders dan de Schotten – dan is het traditionele en inmiddels eeuwenoude Bushmills een betrouwbare keuze. Vandaag de dag, na ruim 400 jaar, brengt de oudste gelicentieerde whiskey-distilleerderij ter wereld nog altijd ‘Ierse whiskeys op zijn best’. En het Ierse whiskeymerk heeft precies op tijd voor de feestdagen een fraai, nieuw jasje.

Zowel in Nederland als wereldwijd wordt Bushmills gezien als een van de beste whiskeymerken. Niet voor niets zijn de premium malts,  de 10YO, 16YO en 21YO, award winning. Enkele weken terug lanceerde Bushmills een premium redesign van deze Malts lijn. Ideaal voor op het verlanglijstje voor kerst!
Not good because we’re old, but old because we’re good

Bushmills is vernoemd naar de vele molens die langs de rivier de Bush verspreid liggen. In the old Bushmills distillery wordt al eeuwenlang de beste Ierse whiskey gecreëerd, waarbij ervaring van generatie op generatie wordt overgeleverd. De historie van Bushmills gaat helemaal terug tot het jaar 1608, toen de regio rondom het Ierse plaatsje Bushmill voor het eerst een vergunning kreeg om whiskey te distilleren.  Nergens anders ter wereld kan deze whiskey worden gemaakt, want het water van de River Bush, dat golft over basaltgesteente, is uniek voor deze drank.

Bushmills premium malt whiskey

Een redesign van award winning malts

Dat Bushmills’ malts al goed zijn van zichzelf, blijkt wel uit het feit dat de range eerder is bekroond als Jim Murray Whisky of the Year en tevens diverse San Francisco Spirit Awards won. Om het bijzondere karakter van de malts echter nog eens mooi te benadrukken, is de range nu verrijkt met een nieuw premium design. Bushmills speelt hiermee in op de groeiende premiumization trend, waarbij kwaliteit en exclusiviteit vooropstaan!

De drie vernieuwde Malts zijn stuk voor stuk unieke whiskey’s. Zo is de Bushmills 10YO Single Malt whiskey drievoudig gedistilleerd en ten minste 10 jaar gerijpt in bourbon vaten die zorgen voor een aroma van honing, vanille en melkchocolade. De 16YO Single Malt whiskey op diens beurt is 16 jaar gerijpt op drie verschillende type vaten; bourbonvaten, Spaanse Oloroso sherryvaten en tot slot in portvaten. Dit heeft geleid tot een whiskey met een mooie rijke smaak. De Bushmills 21YO Single Malt whiskey tot slot wordt minimaal 19 jaar gerijpt in voormalige Oloroso Sherry en Bourbon vaten, en vervolgens nog eens twee jaar in Madeira-vaten.

De vernieuwde Bushmills premium malt whiskey’s zijn nu verkrijgbaar, dus sla op tijd toe voor de feestdagen!

Bushmills premium malt whiskey

Bushmills premium malt whiskey

Post a Comment

#Volg ons op Instagram