Geef een winterse draai aan je feestdagen en steek de BBQ aan!

Talisker winter bbq kerst

Geef een winterse draai aan je feestdagen en steek de BBQ aan!

Met onze avontuurlijke tips geef je een winterse draai aan je feestdagen. In vijf stappen naar een onvergetelijke kerst met behulp van de BBQ.

Talisker winter bbq kerst

Gezelligheid staat tijdens de feestdagen uiteraard bovenaan het wensenlijstje, waarbij lekker samen eten het middelpunt vormt. Waar de ene familie terugvalt op de gourmetset, daar gaat de ander voor een geroosterde kalkoen op tafel. Zat opties! Maar aangezien een volledig driegangendiner in een restaurant momenteel geen optie is, is het leuk om creatief te zijn. Pak het deze kerst helemaal anders aan. Vuur, spannende verhalen en de geur van verbrand houtskool, vier deze ‘mooiste tijd van het jaar’ met de BBQ aan!

Luidt met laaiende vlammen en knapperend hout de feestdagen in. Samen met Talisker bedachten wij een stappenplan waarmee jij jouw feestdagen onvergetelijk maakt.

Stap 1: Kleed je warm aan
BBQ’en in de zomer is een stuk comfortabeler dan in de winter. Bereid je voor op snijdende kou en eventuele buien. Zorg ervoor dat iedereen zich warm aankleedt, maak het gezellig in de tuin en steek de vuurkorf aan terwijl je geniet van stevige drankjes en hapjes van de BBQ.

Stap 2: Een goede voorbereiding is essentieel
Zorg ervoor dat je het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt gedaan, zodat je niet de hele avond heen en weer loopt tussen binnen en buiten. Zet je vlees alvast in de marinade en snijd je groenten van tevoren. En zorg voor genoeg briketten, houtskool en vuur, zodat je de hele avond door kunt knallen.

Stap 3: Een stevige marinade
Bij een avontuurlijke kerst hoort een avontuurlijke marinade. Drenk je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Klaar is Kees! Simpel, maar barstensvol smaak. De alcohol maakt het vlees malser, waardoor het vlees smelt in de mond.

Stap 4: Een beetje whisky bij de wijn
Het frisse weer vraagt om een drankje dat warm houdt. Dus ruil dat glas rode wijn in voor een goed glas whisky. Voor de beginnende whiskydrinkers is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper: een collectie van zachte honing, fris fruit en zeezout, gevolgd door een smaakexplosie van rode peper en pure chocola. Voor de doorgewinterde liefhebber, die houdt van wat meer ‘punch for his buck’ heeft Talisker de Talisker Skye ontwikkeld. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.

Stap 5: Whisky in plaats van sokken
Bij avontuurlijke feestdagen horen avontuurlijke cadeaus, dus laat dit jaar de foute kerstsokken achterwege en geef een geschenk met wat meer karakter. De giftset van Talisker 10 Years is het perfecte cadeau voor een kerstavontuur rond de BBQ. De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky.

Talisker winter bbq kerst

Post a Comment

#Volg ons op Instagram