INSPIRATIE: 4x de lekkerste hoofdgerechten met kerst

4x de lekkerste hoofdgerechten met kerst

INSPIRATIE: 4x de lekkerste hoofdgerechten met kerst

Op zoek naar inspiratie voor het kerstdiner? Lees snel verder en ontdek 4x de lekkerste hoofdgerechten met kerst.

4x de lekkerste hoofdgerechten met kerst

Zet jij doorgaans niet de meest culinaire hoogstandjes op tafel, maar ben je met kerst wel degene die in de keuken staat? Of ben jij juist helemaal in je element en sta jij ook met kerst achter het fornuis te flaneren? Hier een paar heerlijke, eenvoudige recepten voor de feestdagen, waar iedereen een succes van maakt. 

Rib-eye met sherry pepersaus

Het is geen geheim; van een lekker stuk vlees loopt bij elke man het water in de mond. De sherry pepersaus kun je al eerder op de dag maken, deze hoef je dus alleen nog even op te warmen terwijl je de rib-eye bakt. Bereid in de middag ook alvast wat gevulde aardappelen met knoflook en room voor, en stop deze voor het diner nog even in de oven. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een waanzinnig hoofdgerecht wat ook nog een beetje gezond is.

Krokante zalmfilet, groene groenten en citroenhollandaise

Zorg ervoor dat je met een heerlijk kerstdiner niet alleen je gasten in de watten legt, maar ook jezelf. Dit heerlijke hoofdgerecht staat dan ook met gemak binnen een half uurtje op tafel. Haal citroenen, sjalotten, eierdooiers en roomboter in huis voor de citroenhollandaise. Bak de zalm totdat de huid lekker krokant is en schep deze op een bedje van bimi’s, sugar snaps en erwten. Schenk de saus eroverheen, bestrooi met dille en klaar is Kees.

Kip met garnalen en citroen-basilicumsaus 

Ben jij gek op kip en heb je nog wat kerstdiner inspiratie nodig? Ga voor dit geweldige, eenvoudige recept waarbij je met een paar ingrediënten een absolute topper op tafel zet. Je gooit de krieltjes in de oven terwijl je de garnalen en de kip bakt. Maak een heerlijk romige saus op basis van wijn en slagroom, rasp een citroen erboven, voeg de garnalen en de kip en basilicum eraan toe en geniet!

Pappardelle, paddestoelen, beurre noisette met porcini

Wanneer je dit op tafel zet, beloven wij je dat niemand, maar dan ook niemand, kan zeggen dat vega niet feestelijk is. Met deze hartige smaakexplosies kun je zelfs de echte carnivoren blij maken. Geef de paddenstoelen flink wat liefde tijdens de bereiding, zodat ze bruin en vol smaak op het bord komen te liggen. Binnen twintig minuten staat dit heerlijke vegagerecht op tafel.

Welk van deze hoofdgerechten met kerst zie jij wel zitten?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram