Eenvoudig je gordijnen automatiseren met de SwitchBot Curtain (en diens Black Friday Deal!)

SwitchBot Curtain recensie

Eenvoudig je gordijnen automatiseren met de SwitchBot Curtain (en diens Black Friday Deal!)

Simpel je gordijnen automatiseren? Met SwitchBot Curtain heb je na Black Friday in korte tijd jouw normale gordijnen omgetoverd tot slimme gordijnen.

SwitchBot Curtain recensie

Als jij het type bent dat in huis graag over de laatste technologie en gadgets beschikt, dan ontkom je er niet aan om de gordijnen thuis slim te maken. En het automatiseren van je gordijnen – die je vervolgens handig kunt openen en sluiten met behulp van je smartphone – gaat enorm simpel. Met de SwitchBot Curtain althans.

Thuisautomatisering duur of lastig? Welnee! Niet als het over de producten van SwitchBot gaat, zoals de Curtain. De SwitchBot Curtain is een kleine draadloze robot waarmee je in principe elk gordijn gemotoriseerd en slim maakt.

In tegenstelling tot gordijnfabrikanten die speciale systemen aanbieden, kost deze slimme gadget voor thuis geen honderden euro’s of zelfs meer. Is het addertje dan toevallig dat het zelf automatiseren van de gordijnen een bijna onmogelijke opgave is? Ook niet. De SwitchBot Curtain is speciaal ontworpen om bestaande gordijnen achteraf aan te passen en te automatiseren, en is bekroond met de Good Design Award 2020 en IDEA 2020. Het is ’s werelds eerste retrofit slimme gordijnoplossing.

SwitchBot Black Friday deals & winactie

Voordat we dieper ingaan op de precieze werking van deze slimme gordijnen, is het interessant om op te merken dat ook SwitchBot actief zal zijn tijdens Black Friday. Tijdens het Big Black Friday-dealevenement op Amazon en in hun officiële webwinkel, kun je vanaf 19 november van lekkere kortingen profiteren.

Hun Black Friday deal voor Nederland vind je hieronder:

Amazon: 27% prijsverlaging + 8% kortingscode 82021BFNL

SwitchBot webwinkel: 35% korting met kortingscode 82021BFNL

Daarnaast heeft SwitchBot binnen hun Reddit-community een mooi weggeefevenement. Meld je nu aan voor hun community en je heel simpel maakt kans op mooie prijzen!

black friday 2021 switchbot kortingscode

Installeren: Slimme gordijnen in no time

Dan terug naar de Curtain zelf. Volgens het merk geschiedt de installatie in 30-seconden. Dit geldt zowel voor gordijnen uit de categorie U-Rail, Staaf of I-Rail. Alhoewel het geen complex project is dit ‘ombouwen’ te doen, mag je er wel rekening mee houden dat dit de gemiddelde persoon enkele minuten meer kost dan de genoemde halve minuut. Niks rampzaligs hoor, want het gaat nog steeds enorm snel. Zo bewijst bijvoorbeeld deze video.

Veel mensen hebben thuis een U-Rail, dus dit type gordijnen dient even als eerste voorbeeld. De U-Rail is in feite een metalen strip, met wieltjes die voorzien zijn van haakjes. De Switchbot Curtain beschikt over twee uitstekende T-vormige uitsteeksels, die beide in die rail moeten komen. Zoals je hebt kunnen zien in de doos, bestaat de Curtain uit twee delen. Je kunt de Switchbot dus ook 90 graden draaien – wat je dan ook moet doen – om ‘m vervolgens via de smalle kant in de rail te steken. Ook de andere helft  – die je er als het goed is net hebt af geklikt – voeg je zo in. Tot slot draai je beide helften weer terug en klik je ze tegen elkaar. That’s it.

switchbot curtain slimme gordijnen

Heb je thuis een gordijnroede? Alleen maar makkelijker! Ter installatie hang je eenvoudig de twee haken over de roede je bent gereed. De SwitchBot Gordijnroede ondersteunt gordijnen met zeilring, ringtop, achtertab en tabtop. Voor gordijnen met zeilringen is een zeilringkit nodig en het Rod Pocket gordijn wordt NIET ondersteund.

Nadat de gadget aan het gordijn is bevestigd, kunnen we de gordijn openen en sluiten met onze smartphone. Wil je het volledig geautomatiseerd hebben? Stel een schema in om het gordijn automatisch te openen of te sluiten. Erg handig als je bijvoorbeeld ergens anders overnacht of op vakantie gaat.

switchbot curtain slimme gordijnen

Opladen batterij SwitchBot Curtain

De gordijngadget is voorzien van een oplaadbare batterij, die maar liefst 8 maanden meegaat, afhankelijk van het gebruik. Er is echter ook een optioneel SwitchBot Solar Panel beschikbaar. Eenmaal aangesloten op het SwitchBot Gordijn, hoeft je nooit meer op te laden.

Zorg er overigens voor dat je de gordijnrobot aan de buitenzijde installeert, dus aan de raamkant, voor voldoende licht. Het zonnepaneeltje klik je makkelijk vast en is direct klaar voor gebruik.

switchbot curtain slimme gordijnen

Met de hand, met de app

Als je de Switchbot hebt geïnstalleerd, dan moet je de app downloaden. Koppel de Curtain aan het SwitchBot-systeem en jouw slimme gordijnen zijn een feit.

Je kunt de Switchbot trouwens nog steeds gewoon met de hand bedienen, maar je zult verrast worden. Als je de gordijnen namelijk zachtjes open of dichttrekt, dan herkent de Switchbot Curtain de beweging en neemt hij het over van je. De gordijnen worden dan dus automatisch verder geopend of gesloten.

De app gebruiken om je gordijnen te openen en te sluiten werkt heel simpel. Je kunt ook een koppeling maken met Amazon Alexa of Google Assistent, zodat je via voice control de gordijnen bedient. Er bestaat tevens een Switchbot Remote, die te gebruijen is als afstandsbediening voor de gordijnen.

switchbot curtain slimme gordijnen

Slimme gordijnen die volledig zijn geautomatiseerd

De gordijnen automatiseren betekent in dit geval tevens dat je ze kunt laten sluiten op specifieke tijden. Ben je van huis en wil je dat de gordijnen sluiten bij felle zon of juist als het donker wordt? Geen probleem. In de app kun je zogenaamde triggers instellen waarop de Switchbot reageert, zoals de hoeveelheid zonlicht. Je kunt het systeem koppelen met bijvoorbeeld een thermometer, zodat de gordijnen zich sluiten als het te warm wordt.

De thuisgadget koppelen met Google Assistant is voor sommigen wellicht handig.

switchbot curtain slimme gordijnen

SwitchBot Curtain kopen en meer

Slimme gordijnen kopen? Kies voor de SwitchBot Curtain, waarmee je jouw gordijnen op de dag van ontvangst nog geautomatiseerd kunt hebben. Je bestelt de Curtain al vanaf slechts € 79,-. Ontdek ook het Startpakket en de Home Pack, waarbij je meerdere eenheden ontvangt met korting. De gadget zelf is beschikbaar in de kleuren wit en zwart. Let goed op dat je bestelt voor het correcte gordijntype.

Handig om te weten tot slot; SwitchBot maakt niet alleen apparaten voor gordijnen, maar biedt een compleet ecosysteem met verschillende slimme gadgets die het leven thuis nog comfortabeler maken. Al deze apparaten zijn te koppelen, waardoor je optimaal kunt profiteren van alle handige technologie.

SwitchBot Curtain

SwitchBot Curtain

Post a Comment

#Volg ons op Instagram