HANDIG: Klein stappenplan voor het inrichten van je eigen mancave

stappenplan inrichten mancave

HANDIG: Klein stappenplan voor het inrichten van je eigen mancave

Staat een mancave bouwen op de planning? Wij hebben een klein, doch handig stappenplan voor het inrichten van je eigen mancave.

stappenplan inrichten mancave

Als samenwonende man droom je ongetwijfeld van een eigen mancave. Want zeg nou eerlijk: wat is beter dan een plek in “jouw” huis waar je ongestoord kunt gamen, bier drinken en lachen met je maten? Het lijkt misschien alsof mancaves alleen bestaan in films, maar er zelf één maken is veel makkelijker dan je denkt.

Met deze handige basisstappen heb jij een lege kamer binnen no time omgetoverd tot jouw eigen mancave.

1. Kies een (slimme) plek in je huis en maak deze leeg

Heb je een kamer die je gebruikt als je rommelhok? Of heb je zelfs een hele ruimte over? Dan is dit een goede plek voor jouw mancave. Maar het meest ideale plekje is toch wel de zolder of kelder. Hier heb je namelijk de privacy die je wil en ben je ook niemand tot last. Win-win!

Begin door deze kamer helemaal leeg te trekken. Weg met die oude troep! Oude spullen die je zelf niet meer gebruikt kun je beter weggooien, verkopen of weggeven. Zo blijven alleen de bruikbare spullen over en zie je precies wat je nog hebt en mist.

2. Man up your mancave d.m.v. inrichten

Nu is het tijd om je mancave een mannelijke uitstraling te geven. Dit doe je in eerste instantie met een stoer interieur. Leg een grove eikenhouten vloer, maak gebruik van warme kleuren op de muur, kies robuuste meubels met een trendy design en schaf stoere accessoires aan.

Wil je echt uitpakken? Maak dan van hout je eigen eigen bar, installeer een biertap en zet er een paar barkrukken omheen. Als je niet zoveel ruimte hebt, kun je natuurlijk ook een goed gevulde koelkast neerzetten. Houden jij en je vrienden van spelletjes? Dan mogen een grote televisie met gameconsole, een pooltafel, airhockey tafel of pokertafel zeker niet ontbreken.

mancave inrichten

3. Licht in de duisternis

De juiste sfeer voor je mancave creëer je door een balans te vinden tussen donker en licht. Op sommige plekken zijn lichtpunten onmisbaar, zoals boven een pooltafel of bar. Verder kun je bepaalde voorwerpen extra uitlichten met behulp van wandlampen. Door bijvoorbeeld een spotje te schijnen op je verzameling drankflessen of op een stoer schilderij, leg je de aandacht op die toffe eyecatchers.

Zeg je mancave, dan zeg je industriële verlichting. De industriële stijl is robuust en maakt gebruik van veel metalen en houten elementen. Perfect dus voor een stoer interieur! Let er wel op dat het niet te licht wordt in je mancave. Kies bijvoorbeeld voor lampen die je kunt dimmen, zodat er een echt kroeg gevoel ontstaat. Je zult zien dat een beetje licht in een verder donkere omgeving zorgt voor sfeer en gezelligheid.

4. Nodig je vrienden uit

Als je mancave klaar is, moet dat natuurlijk gevierd worden! Nodig je beste vrienden uit, zet de biertjes koud, en je bent klaar voor een avond om nooit te vergeten.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram