Facebook kondigt uitrol van cryptocurrency-portemonnee Novi aan

novi crypto facebook wallet

Facebook kondigt uitrol van cryptocurrency-portemonnee Novi aan

Facebook kondigt uitrol van cryptocurrency wallet Novi aan. Naast de crypto-portemonnee introduceert men echter nog niet cryptocurrency Diem.

novi crypto facebook wallet

Facebook test zijn cryptocurrency wallet Novi. Te beginnen met een kleine pilot in de Verenigde Staten en Guatemala, zal een beperkt aantal gebruikers de crypto-portemonnee kunnen gebruiken om direct geld te verzenden en te ontvangen.

Het bedrijf speelt al meer dan twee jaar met Novi. David Marcus, hoofd betalingen van Facebook, kondigde vanmorgen eindelijk de uitrol van de portemonnee aan.

“We doen een pilot om kernfuncties en onze operationele mogelijkheden op het gebied van klantenservice en compliance te testen”, schreef Marcus op Twitter. “We zijn ook hoopvol dat dit een nieuwe use-case van stablecoin (als betalingsinstrument) zal aantonen die verder gaat dan hoe ze tegenwoordig doorgaans worden gebruikt.”

Voor de pilot werkte Novi samen met Coinbase en gebruikt het de stablecoin Pax Dollar (USDP) in plaats van de door het bedrijf voorgestelde cryptocurrency Diem. Oorspronkelijk genaamd Libra, werd het aangekondigd in juni 2019, maar de valuta en het netwerk zijn nog steeds niet gelanceerd.

“Ik wil duidelijk maken dat onze steun voor Diem niet is veranderd en we zijn van plan om Novi samen met Diem te lanceren zodra het de wettelijke goedkeuring heeft gekregen en live gaat”, legt Marcus uit.

Hij ging verder met wat meer te vertellen over het bedrijfsmodel van Novi, waaronder het plan voor de wallet om gratis betalingen van persoon tot persoon en goedkopere betalingen aan verkopers te bieden, waarmee het bedrijf winst zou maken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram