GEZOND KOKEN: Deze duurzame antiaanbakpan komt zonder schadelijke stoffen en maakt koken ècht gezond

Primecook duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen

GEZOND KOKEN: Deze duurzame antiaanbakpan komt zonder schadelijke stoffen en maakt koken ècht gezond

Wil je gezond koken en wil je een duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen? Ontdek snel de collectie van Italiaans pannenmerk Primecook.

Primecook duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen

Velen onder ons vergeten het, maar wie gezond wil koken dient nog een stukje verder te kijken dan alleen de ingrediënten waarmee wordt gewerkt. Heb je het bijvoorbeeld wel eens gerealiseerd dat veel pannen schadelijke stoffen afgeven? Helaas een onderbelicht onderwerp, maar het Italiaanse Primecook brengt hier verandering in. Maak kennis met hun fraaie duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen.

Hoogste tijd om de collectie pannen in jouw keuken van een gezonde update te voorzien. Het innovatieve Italiaanse pannenmerk Primecook is opgezet door de bevlogen broers Roberto en Angelo Bossini, en zij kunnen hier gelukkig een handje bij helpen, aangezien zij een nieuwe antiaanbakpan hebben ontwikkeld die niet alleen duurzaam is en aantrekkelijk voor het oog, maar ook komt zonder schadelijke stoffen zoals PFASwaar we dadelijk meer over vertellen.

Alle strak ontworpen pannen zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en voorzien van de milieuvriendelijke en slijtvaste Ecoshield coating, waar men jarenlang aan heeft gewerkt. Dat is beter voor de natuur, maar ook voor ons als mens. Gezond koken begint namelijk bij een gezonde pannen.

Koken zonder schadelijke stoffen

Schadelijke stoffen en koken zijn helaas nog te vaak onlosmakelijk aan elkaar verbonden en veel mensen realiseren zich dat niet. Doe een willekeurig keukenkastje open en je vindt talloze teflonpannen en bakpapier. Niet heel gek, want ze zijn makkelijk in gebruik – iedereen heeft immers een hekel aan het schoonmaken van aangekoekte pannen – en kosten vaak ook weinig. Echter, besef wel heel goed dat enkele teflon anti-aanbaklaag na jarenlang dagelijks gebruik nog intact is. Zeer schadelijk voor de gezondheid!

Het is dus essentieel om rekening te houden met het feit dat de meeste pannen na verloop van tijd op zijn en dan nog gevaarlijker zijn door de schadelijke stoffen die ze afgeven. Kies dus voor een goede antiaanbakpan en durf te investeren in kwaliteit. De Ecoschield pannen van Primecook maken bijvoorbeeld geen gebruik van schadelijke stoffen en zijn daarnaast ook zeer slijtvast. Zo wordt koken niet alleen leuk en lekker, maar ook gezond en duurzaam.

Primecook duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen

De risico’s van PFAS

De reden dat we nog eens bij PFAS terugkomen, is omdat deze verzamelnaam draait om een aantal chemische verbindingen die water-, vuil- en vetafstotende eigenschappen hebben. Exact hierom worden ze gebruikt worden voor anti-aanbaklagen en bakpapier, wat handig is, maar tegelijkertijd ook enorm slecht voor de gezondheid. Schrik niet, maar kan bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten veroorzaken, en verzwakt hoe dan ook ons immuunsysteem.

Deze stoffen komen bij hoge temperaturen vrij, in het bijzonder bij beschadigde pannen. Europa wil PFAS in 2030 uit alle producten verbannen, maar voorlopig staan veel mensen in de keuken te koken voor hun kinderen en zichzelf met schadelijke pannen. Primecook is echter gelukkig nu al gereed voor 2030 met de Ecoshield pannen.

Goede pannen, gezond koken

De Primecook Ecoshield pannen, zoals de Smeralda-serie, zien er niet alleen mooi uit op tafel, ze worden tevens duurzaam geproduceerd, waarbij ze worden voorzien van de innovatieve Ecoshield anti-aanbaklaag. Deze unieke anti-aanbaklaag heeft een anorganische samenstelling op waterbasis met minerale microdeeltjes, waardoor de pannen dus geen schadelijke stoffen zoals PFAS, nikkel, lood of cadmium bevatten.

De antiaanbakpan van Primecook met deze beschermlaag is overigens geschikt voor alle warmtebronnen, van gas tot inductie en van elektrisch tot keramisch. Ze kunnen zelfs in de oven worden gebruik als jij je dikke steak toch nog iets meer van binnen wilt garen. Heel praktisch, is dat de siliconen handgrepen ook nog een hittebestendig zijn. Mede daarom, en natuurlijk vooral dankzij de ultragladde en krasvaste bodem, zijn de pannen en ovenschalen na gebruik razendsnel schoongespoeld.

Het merk uit Noord-Italië biedt een complete lijn met koekenpannen, hapjespannen, braadpannen, ovenschalen en zelfs hoogwaardige, handgmaakte messen. Letterlijk en figuurlijk groen, fraai vormgegeven en ontworpen met veel aandacht voor gebruiksgemak en duurzaamheid.

Voor Italianen is puur en lekker koken een way of life. Primecook ecofriendly cookware maakt dat nu ook bereikbaar voor de thuiskok en de veeleisende chef in Nederland en België.

Primecook duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen

Primecook duurzame antiaanbakpan zonder schadelijke stoffen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram