RECEPT: Zelf thuis de perfecte poké bowl maken doe je zo

Zelf thuis Poké bowl maken tips

RECEPT: Zelf thuis de perfecte poké bowl maken doe je zo

Zelf thuis de perfecte poké bowl maken doe je met onze tips. Gezonde recepten voor de poké bowl met rijst, groente, verse vis, fruit, dressing en meer.

Zelf thuis Poké bowl maken tips

De poké bowl heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt. In navolging van de sushi die ons land veroverde, volgde vrij snel dit Hawaïaanse gerecht, dat meer overeenkomsten dan verschillen toont ten opzichte van de Japanse rijst met rauwe vis-variant. Vers, lekker en gezond, de poké bowl is het allemaal, mits je natuurlijk de juiste ingrediënten kiest.

Bestellen heb je zo gedaan, maar thuis zelf een poké bowl maken als maaltijd is ook helemaal niet zo lastig als je misschien zou denken. Geen bakken en braden, maar gewoon lekkere, verse en gezonde ingrediënten die je mooi ordent om als eindresultaat die fraaie, kleurrijke bowl te krijgen.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we hieronder in 7 stappen uitgelegd hoe jij thuis zelf een poké bowl maakt. Volg onze stappen en geniet!

Thuis zelf een poké bowl maken in 7 stappen

Deze vissalade met rijst is natuurlijk ook in varianten te maken met kip, gebakken vis of tofu in plaats van rauwe vis, maar van oudsher kies je voor verse, rauwe vis. Wij gaan uit van de authentieke stijl, die het meest populair is.

Stap 1: Kook de rijst

Er zijn mensen die het zonder eten, maar oorspronkelijk wordt de poké bowl natuurlijk met rijst gegeten. Het meest geschikt hiervoor is sushirijst, aangezien deze kleverig is, neutraal van smaak bij vis en goed korrelig. Wil je het een tikkeltje gezonder, dan is zilvervliesrijst een optie. Eet je geen koolhydraten? bloemkoolrijst en broccolorijst zijn eveneens opties.

Stap 2: Kies jouw favoriete groente

Alhoewel je qua verse groente alle kanten op kunt, zijn een aantal soorten poké bowl klassiekers. Denk hierbij aan komkommer, avocado, bosui en wortel. Snijd deze groentesoorten allemaal in hele fijne reepjes, bijvoorbeeld met behulp van een schaaf of een fijn mes. Je wilt geen grove stukken in jouw poké bowl.

Stap 3: Verse rauwe vis

De Hawaiiaan zal zijn pokébowl rijst altijd met vis eten. Geliefd zijn zalm, tonijn en krab, waarbij het belangrijk is dat de rauwe vis zo vers mogelijk is. Wil je wel vis, maar eet je om wat voor reden dan ook geen rauwe varianten, kies dan voor rauwe zal, of bak de tonijn of zalm en leg die erop in blokjes. Vegetariërs en vegan-eters kunnen tofu gebruiken ter vervanging. Vlees kan ook lekker zijn, maar dat is niet de authentieke wijze.

Stap 4: Fruitig

Wie aan het tropische Hawaii denkt, die denkt niet alleen aan palmbomen en hagelwitte stranden, maar ook exotische fruitsoorten. Er is fruit dat enorm goed samengaat met groente, en wat samen weer perfect bij de vis past. Wat dacht je van mango met avocado en komkommer? Of nog meer culinair, watermeloen met radijsjes en tomaat? Erg gezond! Zorg er wel voor dat het fruit in aanwezigheid – en dus smaak – ondersteunt en niet de hoofdrol opeist.

Stap 5: Toppings

Toppings? Jazeker! Wat dacht je van nori, ofwel zeewier. Je kent het vast wel van sushi. Dit kan in zowel de lekkere, groene en glibberig zoete saladevorm, maar ook als krokante chips. Voeg ook zalmeitjes toe en geroosterde sesam, en je proeft de een exotische smaakexplosie. Houd je van pittig? Vergeet dan niet wat chilivlokken, -poeder of -olie.

Stap 6: Geen vissalade zonder dressing

Toegegeven, op basis van 5 bovenstaande stappen lijkt een dressing al een beetje overbodig. Al die lekkere ingrediënten! Toch hoort bij de poké bowl, wat in feite een vissalade is, wel een dressing voor extra smaak. Voor sommigen voldoet alleen een beetje sojasaus en rijstazijn, maar de ander voegt graag Japanse mayonaise toe of zelfs wasabimayonaise voor extra pittigheid. Te ongezond? Ga dan voor een yoghurtdressing of balsamico-appel-dressing.

7: Maak de poké bowl op

Als alle ingrediënten bepaald zijn, dan is het tijd om de poké bowl tot een waar gerecht te maken. Uiteraard dien je een kom te hebben waar het in kan. Start met een mooie laag rijst en verdeel dan netjes de vis, gesneden groente en fruit, en het zeewier. Dit mag mooi in laagjes, maar ook in zones, waarbij ieder genoemde ingrediënt zijn eigen hoekje krijgt. Als dit op orde is, dan volgen de toppings en dressing.

Zie je, een thuis een poké bowl maken hoeft helemaal niet zo gecompliceerd te zijn!

tips Poké bowl maken

Post a Comment

#Volg ons op Instagram