Volkswagen’s ID. LIFE toont een compacte stadsauto die volledig elektrisch en duurzaam is

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen’s ID. LIFE toont een compacte stadsauto die volledig elektrisch en duurzaam is

De Volkswagen ID. LIFE toont een compacte stadsauto die volledig elektrisch en duurzaam is, en geprijsd moet worden op € 20.000,-.

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen staat natuurlijk graag bekend als de fabrikant van ‘de auto van het volk’. Het Duitse automerk is consequent goed voor hoogwaardige, betaalbare auto’s voor de massa, en lijkt nu op weg naar het veroveren van de geëlektrificeerde automarkt, met zijn ID. LIFE.

Het Volkswagen ID. LIFE-concept is een klein, compact elektrisch crossover-voertuig dat naar verwachting in 2025 op de markt zal komen en strategisch geprijsd zal zijn op ongeveer € 20.000 EUR – waarmee het een van de goedkoopste volledig elektrische auto’s op de markt is.

De instapprijs komt echter niet overeen met instapniveau-specificaties. De auto heeft misschien een simplistisch ontwerp dat wordt beschreven als “opvallend helder, eenvoudig en van hoge kwaliteit”, maar deze esthetische keuze is bewust gemaakt. Alles, van het verwijderbare dak gemaakt van luchtkamertextiel tot de duidelijke snede tussen de carrosserie en glazen oppervlakken, is een goed doordachte zet, waardoor de auto tijdloos en tegelijkertijd modern oogt, zonder poeha – en daarom goedkoper is om te produceren.

Verder zijn zelfs elementen als het lak eraf gehaald. Met duurzaamheid op de voorgrond, gebruikt Volkswagen nu houtsnippers als natuurlijke kleurstof, naast een bio-based verharder om een ​​milieuvriendelijke lakafwerking te maken. Het bovengenoemde dak is vervolgens volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de banden zijn voornamelijk gemaakt van bio-olie, natuurlijk rubber en rijstschillen.

Volkswagen ID. LIFE

Binnenin vind je een interieur met een videogameconsole en een projector waarmee passagiers de auto in een mobiele openluchtbioscoop kunnen veranderen, en om de ruimte binnenin uit te breiden, kun je ook de voor- en achterbank neerklappen, waardoor je een bed creëert voor een weekendje weg.

Wat betreft kracht onder de motorkap, heeft de ID. LIFE een elektromotor van 172 kW (234 pk) die de voorwielen aandrijft, wat neerkomt op een 0-100 km/u-tijd van 6,9 seconden. In combinatie met een hoogspanningsaccu van 57 kWh belooft de auto ook een actieradius tot 400 km.

Ralf Brandstätter, CEO van Volkswagen, zegt: “Bij het creëren van de ID. LIFE hebben we ons consequent gericht op de behoeften van jongere klanten. Wij geloven dat de auto van de toekomst, nog meer dan vandaag, draait om lifestyle en persoonlijke expressie. De klant van morgen wil niet zomaar van A naar B; ze zullen veel meer geïnteresseerd zijn in de ervaringen die een auto kan bieden. De ID. LIFE is ons antwoord hierop.”

Bekijk de Volkswagen ID. LIFE hieronder en kom meer te weten over deze elektrische auto in de gestreamde conferentie van het merk.

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram