Lees hier alles wat je moet weten over de last minute zomercheck van je auto

zomercheck auto

Lees hier alles wat je moet weten over de last minute zomercheck van je auto

Toch nog wat weekjes op vakantie en pak je lekker de auto? Lees voordat je gaat hier alles wat je moet weten over de last minute zomercheck van je auto.

zomercheck auto

We gaan richting de herfst, maar de zomer verlaat ons niet zonder nog enkele mooie, zomerse dagen en misschien wel weken mee te geven. Ga je toevallig nog met de auto op vakantie naar het Zuiden? Of ben je van plan veel dagjes weg te gaan? Dan is het verstandig om je auto nog wel even goed na te laten kijken. Als je veel kilometers rijdt, wil je natuurlijk niet dat er onderweg iets gebeurt. Laat daarom een last minute zomercheck van je auto uitvoeren.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een zomercheck van je auto!

Wat is een zomercheck?

Een zomercheck is een kleine keuring van je auto, waarbij specifiek wordt gelet op de onderdelen die veel te lijden hebben in de zomer; bijvoorbeeld door het warme weer of de verre afstanden die je rijdt. Aangezien de auto in de zomer een grotere kans heeft om oververhit te raken, wordt er gekeken of er nog genoeg koelvloeistof in zit en waar nodig bijgevuld. Auto’s van alle merken kunnen een zomercheck ondergaan.

Wat wordt er gecheckt?

Bij de zomercheck worden dezelfde onderdelen gecontroleerd als bij een normale keuring, echter worden er nu extra onderdelen gecheckt. Er wordt gekeken naar de accu, het oliepeil, de banden en de bandenspanning. Het belangrijkste is de koelvloeistof. Ook wordt er gekeken of de airco nog werkt en eventueel zullen de monteurs de airco bijvullen. Tevens worden alle remmen, portieren en gordels gecontroleerd en wordt alles wat betreft de ruitenwissers nagekeken, evenals de trekhaak en de voorruit.

Waarom is een zomercheck zo belangrijk?

Je zou denken dat een wintercheck belangrijker is dan een zomercheck, aangezien je in de winter te maken hebt met sneeuw, gladheid en andere gevaarlijke weersomstandigheden. Maar ook tegen hitte is een auto niet helemaal bestendigd. Bovendien gaan veel mensen met de auto op vakantie naar bergachtige gebieden, iets waar onze auto’s niet op zijn aangepast. Een heuvellandschap vraagt namelijk veel van de motor van een auto.

Verschil tussen zomercheck en wintercheck

Het beste kun je je auto zowel in de zomer als in de winter laten keuren. Maar zit er nu verschil tussen de zomercheck en de wintercheck? Er is inderdaad verschil. In de zomer en de winter heb je namelijk te maken met heel andere weersverwachtingen, die allemaal weer een andere invloed op de onderdelen van je auto hebben. In de zomer zijn genoeg koelvloeistof en een sterke trekhaak belangrijk, terwijl er in de winter meer wordt gelet op het bandenprofiel, de accu en de verlichting van de auto.

Fijne reis!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram