Mercedes-Maybach’s Concept EQS toont de toekomst van luxe

Mercedes-Maybach EQS Concept

Mercedes-Maybach’s Concept EQS toont de toekomst van luxe

De Mercedes-Maybach EQS Concept toont de toekomst van luxe, allemaal draaiend om de interieursuite achterin en de volledig elektrische aandrijflijn.

Mercedes-Maybach EQS Concept

Het was een behoorlijke maand voor Mercedes-Benz, met de onthulling van de AMG GT 63 S E en de volledig elektrische EQG. Nu volgt het op dit succes de zojuist onthulde Mercedes-Maybach Concept EQS, die de toekomst van luxe auto’s induikt.

De EQS, afkomstig uit de luxe Maybach-divisie, zal de eerste volledig elektrische SUV zijn van het merk – afgezien van de EQG – en laat zien hoe de toekomst van Mercedes-Maybach eruit zal zien. Het is een direct herkenbaar recept, met een tweekleurige lak, chromen details rondom en veel ontwerpdetails die worden gecombineerd met een futuristische aandrijflijn.

Beginnend aan de voorkant, vinden we een bijna rechtopstaand paneel van zwart om de koplampen heen gewikkeld voordat ze in de frunk duiken, terwijl Maybach-branding prominent de faux grille siert naast chromen biezen. Verchroomde filigrane lamellen zijn overal rond de auto te vinden, van de luchtinlaat op de bumper tot de achterbumper, terwijl een andere overlangse verchroomde sierstrip de motorkap siert als een laatste esthetische toets.

Het Maybach “M”-embleem siert zoals gewoonlijk de D-stijl, terwijl een kenmerkende set van 24″ “Bowl”-velgen in chroom de luxe van dit voertuig alleen maar accentueren. Kortom, luxe details vormen de kern van deze auto – het bestuurdersportier gaat zelfs open als je het nadert, en de achterlichten zijn tot het uiterste geanimeerd voor een verfijnd, eigentijds tintje, en natuurlijk is ook het interieur niet vergeten.

Binnenin vinden we een “eersteklas achterbank”, uitgerust met twee afzonderlijke stoelen naast elementen zoals een champagnehouder en een koelkast, en het kenmerkende “High-End Rear Seat Entertainment System” van het merk. De middenconsole zweeft van de voorkant van de auto naar de achterste suite en heeft zelfs een vaashouder, terwijl je eronder de ruimte kunt gebruiken om klaptafels, een doos champagneglazen of een gekoeld compartiment te plaatsen.

Zoals in het persbericht staat, zal de volledig elektrische auto in 2022 verschijnen als de non-Maybach EQS SUV-uitvoering. Men verwacht de Mercedes-Maybach EQS Concept kort daarna.

Mercedes-Maybach EQS Concept

Mercedes-Maybach EQS Concept

Mercedes-Maybach EQS Concept

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram