OPFRISMOMENT: Investeer verstandig in Bitcoin

Investeer verstandig in Bitcoin

OPFRISMOMENT: Investeer verstandig in Bitcoin

Ondanks dat je vele mensen hoort praten over het investeren in Bitcoin, blijkt in de praktijk dat niet iedereen hier kaas van gegeten heeft. Hoe zit dit?

Investeer verstandig in Bitcoin

Of je nu met de mannen een biertje aan het doen bent, in een kringetje op een familieverjaardag zit of stiekem andermans gesprekken aan het beluisteren bent in het OV; het investeren in Bitcoin blijft een onderwerp. dat vaak voorbijkomt. En of je nu vroeg bent ingestapt en wellicht al flink hebt kunnen cashen, er pas sinds kort mee bezig bent of dat het misschien blijft bij toekijken, het is een hobby waar je 24/7 mee bezig kunt zijn. Is alles dan hosanna?

Ondanks dat je wellicht vaak de succesverhalen hoort, zijn een hoop mensen ook kritisch op het kopen van crypto. Natuurlijk kun je er een mooie auto of een extra set aan zonnepanelen van kopen wanneer het goed gaat, maar het blijft een financieel risico dat je neemt. Dus hoe denken mensen er nu écht over?

Nederlanders toch niet zo vooruitstrevend

Ondanks dat vele mensen Nederland zien als een vooruitstrevend land, laat een onderzoek dat recent gedaan is door Markteffect eigenlijk het tegenovergestelde zien als het aankomt op de aanschaf van Bitcoin. In dit onderzoek is de Nederlandse bevolking vergeleken met die van België en Duitsland, waar naar voren kwam dat het aantal Nederlanders dat plannen heeft om het komend jaar te investeren in Bitcoin vele malen lager ligt dan in de andere twee landen. Daarnaast gaf het overgrote deel van de Nederlandse respondenten aan dat het eigenlijk weinig tot geen verstand heeft van Bitcoin en heeft 44% van de respondenten een negatieve associatie met het woord Bitcoin. Ondanks dat vele mensen dus praten over Bitcoin of misschien wel zeggen hierin geïnvesteerd te hebben, blijkt uit dit onderzoek dat echt niet iedereen hier wel zo positief over is of er daadwerkelijk kaas van gegeten heeft. Precies, praatjes vullen geen…

Zorgen

Steeds meer landen beginnen de Bitcoin te erkennen als nationale valuta, waaronder El Salvador. In Honduras is onlangs zelfs nog de eerste geldautomaat geïnstalleerd waar je crypto kunt ‘pinnen’. Toch maakt het IMF zich zorgen. Vele crypto-valuta zijn inderdaad gemakkelijk toegankelijk en veilig, maar toch wegen deze voordelen niet op tegen de risico’s die het met zich mee kan brengen. Ook de ABN Amro sluit zich hierbij aan. Zo zijn de transactiekosten voor kleine transacties relatief hoog, is het aantal Bitcoins begrensd, is het energieverbruik enorm en heeft het geen stabiel prijsniveau. Dit laatste kan voor velen juist een reden zijn om te investeren in Bitcoin, maar het kan natuurlijk ook de andere kant op slaan.

Investeer verstandig in Bitcoin

Ondanks dat er vaak wordt gewezen op de nadelen van de Bitcoin, blijft het voor velen iets enorm fascinerends. De koers in de gaten houden, af en toe wat cryptocurrency bijkopen en je verdiepen in de vele mogelijkheden hoeft ook niet in alle gevallen iets negatiefs te zijn, zolang je het maar met je volle verstand doet. Laat je adviseren door een erkend orgaan, ga niet enkel af op wat anderen zeggen en houd je koppie erbij.

Investeer verstandig in Bitcoin, dan weten we zeker dat het helemaal goed gaat komen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram