Veilig online werken met VPN ZZP'er
Veilig online aan het werk: Dit moet je weten over VPN als ZZP’er
19 augustus 2021
Tips vrijgezellenfeest voor mannen
De beste tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest voor de mannen
15 september 2021

Student zoekt werk, werk zoekt student? Wij hebben 5 tips om een bijbaan te vinden op een rij gezet!

STUDENT 5 tips om een bijbaan te vinden

Ben jij een student en op zoek naar werk? Als je goed zoekt en de juiste mindset toont, dan hoeft het snel vinden van een leuke bijbaan geen groot probleem te zijn. Veel studenten zoeken dezelfde baantjes, dus ‘out of the box’ denken kan lonen, maar nog belangrijker is hoe je het aanpakt richting je potentiële werkgever.

Bepalen wat je wilt doen is het belangrijkste, maar er is natuurlijk ook sprake van vraag en aanbod. Veel studenten jagen op dezelfde baantjes, dus daarom is het een goed idee om goed naar bijvoorbeeld online vacatures te kijken. Misschien zit er iets tussen waar je zelf niet zo snel aan zou hebben gedacht, maar wat wel goed betaalt en leuk werk biedt. Daarnaast zijn er de nodige bedrijven die een student inhuren, die ze in de toekomst graag weer terugzien na de studie.

Hoe dan ook, check zoveel mogelijk vacatures en weeg ze tegen elkaar af. Contact opnemen met een studenten uitzendbureau kan ook zijn vruchten afwerpen. Misschien hebben ze nog wel een mooie optie die nog niet online is geplaatst. Sta je vooraan in de rij.

Heb je een mooie vacature gevonden om op te reageren? Dan begint het echte werk pas binnen de zoektocht naar een baantje. Gelukkig hebben wij 5 tips om een bijbaan te vinden voor je op een rij gezet.

5 tips om een bijbaan binnen te hengelen

1. Zoek binnen je eigen netwerk

Natuurlijk, we adviseerden je zojuist om de uitzendbureaus te checken. Wat echter ook een aanrader is, is om binnen je eigen netwerk van bekenden te kijken of ergens vacatures zijn. Misschien heb je wel een oom met een eigen bedrijf en kan hij nog een set handige handen gebruiken. Of wellicht heeft een vriendin van je moeder wel een zaak waar ze inpakkers nodig heeft. Binnen je eigen netwerk een baantje zoeken levert voor velen verrassend vaak succes op!

2. Zorg voor een sterk CV

Als je een baantje vindt via je netwerk of zelfstandig onderneemt dan zal het minder van belang zijn, maar over het algemeen zul je in het leven toch echt werk vinden met behulp van je CV, zo ook als student zijnde. Bij een sollicitatie zul je om je curriculum vitae worden gevraagd, dus deze moet piekfijn in orde zijn. De NAW-gegevens moeten up-to-date en volledig zijn, en je opleidingen, werkervaringen en eigenschappen dienen keurig opgebouwd te zijn weergegeven. Vergeet tot slot niet een representatieve foto.

3. Wees gemotiveerd

En dan zeker ook op schrift! Schrijf een nette, enthousiaste en eerlijke motivatie, zodat degene die over de sollicitaties gaat niet om jou heen kan. Maak duidelijk waarom jij geschikt bent voor de job en waarom je graag bij dit bedrijf gaat werken. Indien mogelijk, kun je ook aankaarten wat er zo goed ging bij je vorige bijbaan en hoe dit bruikbaar is voor de nieuwe functie. Zorg ervoor dat jouw motivatie echt is toegespitst op de werkgever en diens vacature.

4. Open sollicitatie

Het kan natuurlijk best dat jij je ogen hebt op een baantje of een bedrijf, maar dat er helemaal geen openstaande vacatures zijn. In dat geval heeft een brutaal mens de halve wereld, op beleefde toon uiteraard. Stuur een open sollicitatie naar jouw droomjob en maak kenbaar dat je er enorm in geïnteresseerd bent om voor hen te werken. Mochten ze nu geen plek voor je hebben, dan denken ze misschien wel aan je in de toekomst. Scheelt hen weer een vacature uitsturen!

5. Een gepast e-mailadres

Deze vijfde tip lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar er zijn zat voorbeelden waarbij de sollicitant zichzelf in de voet schoot door een e-mailadres te gebruiken met woorden die niet direct aanspreken. Geen gekke woorden, geen gekke tekens of cijfers, maar indien mogelijk alleen voorletters en/of voornaam en achternaam.

Succes!

Deel artikel