Prachtige 1962 Aston Martin DB4GT Zagato verrassend geveild onder de geschatte opbrengstwaarde

1962 Aston Martin DB4GT Zagato

Prachtige 1962 Aston Martin DB4GT Zagato verrassend geveild onder de geschatte opbrengstwaarde

Deze 1962 Aston Martin DB4GT Zagato is verrassend geveild onder de geschatte opbrengstwaarde van $ 14 miljoen. Er bestaan slechts 19 exemplaren van.

1962 Aston Martin DB4GT Zagato

Alles met de naam Zagato eraan verbonden is mooi en zeer gewild. En deze fantastische Aston Martin DB4GT Zagato uit 1962 is absoluut geen uitzondering. Onlangs ging een exemplaar onder de hamer, waarbij verrassend genoeg de gewenste opbrengst van $11 tot $14 miljoen niet werd behaald. Heeft de koper hiermee een koopje op de kop getikt?

De DB4GT, die door The Paul Andrews Estate Collection werd aangeboden gedurende de RM Sotheby’s: Monterey-veiling, is een van de slechts 19 unieke exemplaren die zijn gebouwd – en daarvan zijn er slechts zes stuks met het stuur links, zoals deze.

De DB4GT Zagato heeft een rijke en legendarische geschiedenis, die voortkomt uit overwinningen en rivaliteit toen Aston Martin de 24 uur van Le Mans won in 1959. Ferrari nam wraak met de verbeterde 250 GT SWB Berlinetta en daarna keerde Aston terug met de DB4GT. Het was een lichtgewicht, verkort, getuned exemplaar van de standaard DB4, en ondanks dat de strijd nu eerlijker was tussen de twee merken, was het simpelweg niet genoeg voor de Britse automaker.

Dus wendde Aston Martin zich tot Zagato, die deze 19 one-off auto’s creëerde. Een verlengde neus, een nieuwe grille, nieuwe achterlichten, een gewichtsverlies van 50 kg en een 12 pk motortuning op de twin-cam six werden allemaal toegepast, waardoor de DB4GT Zagato het mooiste exemplaar ooit was. Dit specifieke exemplaar werd gekocht door een attaché van de Amerikaanse marine, die de auto uit liet voeren met “verchroomde koperen raamkozijnen, in plaats van de aluminium frames die op andere auto’s te zien zijn, en ongewoon gemonteerde glazen ramen in de deuren; kwartvensters van perspex, zoals gewoonlijk te zien op dit model. Verchroomde messing deurgrepen werden misschien ook gespecificeerd door commandant Murray, aangezien ze vandaag aanwezig zijn en in overeenstemming zijn met het algemene thema van het interieur en de bekleding”, vertelde RM Sotheby’s.

In de loop van zijn levensduur is deze 1962 Aston Martin DB4GT Zagato uitgerust met een andere versnellingsbak, nieuwe stoelen en heeft hij een motorrevisie ondergaan – en al deze extra’s maakten uiteraard onderdeel uit van de verkoop. De auto die werd geveild is teruggebracht naar zijn oorspronkelijke vorm zonder op kosten te besparen, door hem te voorzien van originele met leer beklede stoelen, 15-inch wielen, een rallykit en gereedschapsset, en meer.

Zoals verwacht moest deze 1962 Aston Martin DB4GT Zagato een fortuin kosten. Eerdere exemplaren brachten namelijk bijna $ 9 miljoen op. De Britse auto uit 1962 kreeg een geschatte opbrengst van $ 11 miljoen tot $ 14 miljoen, maar bracht uiteindelijk ‘slechts’ $ 9,52 miljoen op. Lees meer over dit koopje op de website van RM Sotheby’s.

 

 

Fotocredits: Rasy Ran – RM Sotheby’s

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram