Bugatti begint met productie van nieuwe Bolide hypercar

Bugatti Bolide in productie

Bugatti begint met productie van nieuwe Bolide hypercar

Bugatti begint met productie van nieuwe Bolide hypercar. De Bugatti Bolide zal worden uitgebracht in een oplage van slechts 40 exemplaren.

Bugatti Bolide in productie

Bugatti kondigde zijn Bolide hypersportwagenconcept in oktober 2020 aan, waarna een fysiek exemplaar de maand erop al volgde. Nu heeft de autofabrikant onthuld dat Bolide inderdaad in de verkoop zal gaan, met de productie reeds in gang gezet. De hypercar zal echter in een beperkte oplage van slechts 40 eenheden worden aangeboden.

Het autospektakel maakt indruk met een quad-turbo achtliter W16-motor met 1.825 pk. Het vermogen van de auto is daarmee 1.600 pk, 1.600 newtonmeter koppel en 2.2250 tpm. De auto weegt bovendien 1.240 kg, waardoor het een uitzonderlijk lichte sportwagen is. Ter vergelijking: de Bugatti Chiron weegt 1.995 kg en de Bugatti Veyron weegt 1.835 kg.

De sportauto is voorzien van een aantal luchtkanalen met een delicate voorzijde, die doet denken aan de aerodynamica van Formule 1-auto’s. Bovendien heeft de Bolide een luchtinlaat op het dak en zit hij super laag bij de grond, waardoor hij nog sneller kan rijden. De achterkant van de auto herbergt een achterdiffusor en achtervleugel om neerwaartse druk te geven en de beste tractie te produceren.

“De Bolide zorgde vorig jaar voor veel enthousiasme en interesse. Na de presentatie vroegen een groot aantal liefhebbers en verzamelaars ons om de experimentele Bolide als productievoertuig te ontwikkelen. Ik was absoluut verbaasd over de reacties en feedback van klanten van over de hele wereld”, legt Stephan Winkelmann, president van Bugatti, uit. “Daarom hebben we besloten om van de auto een paar stuks te maken, om zo 40 klanten de kans te geven dit ongelooflijke voertuig te ervaren. Ons team heeft nu een productiemodel ontwikkeld, de ultieme rijmachine voor op het circuit.”

De Bugatti’s nieuwste hypercar staat gepland voor levering in 2024, met een prijskaartje van € 4.000.000,-.

Bugatti Bolide in productie

Bugatti Bolide in productie

Bugatti Bolide in productie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram